Σάββατο, Απριλίου 20, 2024

Πάτση-σε η Ντόρα με το Κόσοβο…





POLITRICKS


Όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις της Ντόρας με τοξικούς όρους, όπως «προδοσία», «ιδεοληψία» κι άλλα γραφικά, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Αν υπάρχει ένας πολιτικός που δεν τρέφει αυταπάτες και λειτουργεί αποκλειστικά με ψυχρούς υπολογισμούς και όχι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, αυτή είναι η Ντόρα.

Η «ανεξήγητη» συμπεριφορά της απέναντι στην Σερβία, υπέρ του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ήταν απολύτως εξηγήσιμη και δεν είχε ως κίνητρο κάποιας μορφής «προδοσία».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις γέφυρες με το Κόσοβο της είχε ρίξει πρώτος ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος μάλιστα είχε γίνει δεκτός ως αρχηγός κράτους, από την ηγεσία του κράτους – μαφία.

Η πρώτη επίσκεψη Πάτση στο Κόσοβο ήταν στις 5 Οκτωβρίου 2020 όπου και συναντά τον τότε πρωθυπουργό του Κοσόβου, Avdullah Hoti, την υπουργό Εξωτερικών Meliza Haradinaj-Stublla, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Fehmi Mehmeti, αλλά και τον πρώην ΥΠΕΞ Πέτριτ Σελίμι.

Μετά τις συναντήσεις μάλιστα, εκδόθηκαν δελτία Τύπου από τα αντίστοιχα υπουργεία και αρχές του ψευδοκράτους, ενώ στα τραπέζια των συναντήσεων κυματίζει η ελληνική σημαία και έχουν τον χαρακτήρα επίσημων συναντήσεων με εκπρόσωπο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κοινώς, ένας βουλευτής Γρεβενών συναντήθηκε χωρίς να εξηγήσει ποτέ το λόγο, με όλη την ηγεσία ενός puppet state των δυτικών δυνάμεων. Γερές μπίζνες…

Η σχέση του Ανδρέα Πάτση με την Ντόρα Μπακογιάννη είναι τόσο στενή, που τότε η αντιπολίτευση απαιτούσε να μάθει ποιος στην ευχή τον έστειλε στην Πρίστινα και έγινε δεκτός με τέτοιες τιμές! Το θέμα φυσικά ξεχάστηκε γιατί με 41% ξεπλένεις τα πάντα.

Πάμε όμως λίγα χρόνια πριν…

Στις 2 Μαρτίου 2015, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στην Τουρκία. με μόνη θεσμική ιδιότητα την παρουσία της στα έδρανα της αντιπολίτευσης!

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο ταξίδεψαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Γιατί νομίζετε; Για να δώσει η βουλευτής το «παρών, δίπλα στον Ανδρέα Πάτση και να «ευλογήσει» την μπίζνα του με Τούρκο δικηγόρο, η οποία όμως και αυτή μυστηριωδώς «εξαφανίστηκε». Από κοντά και μέλος της γνωστής οικογένειας Κοτς, σε εταιρεία της οποίας ο αδελφος της, Κυριάκος, ο πρωθυπουργός έδωσε 200 εκατομμύρια € από το ελληνικό ταμείο ανάκαμψης! Το ίδιο ταμείο ανάκαμψης, που είχε βάλει στο μάτι και ο Ανδρέας Πάτσης, αλλά η δουλειά χάλασε μετά τις αποκαλύψεις…

Αυτά φυσικά είναι αντικείμενα που θα μας απασχολήσουν σε άλλο άρθρο.

Πρόσωπο λοιπόν που γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα, μας εκμυστηρεύτηκε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είχε καμία διάθεση να προδώσει την Σερβία, την Ελλάδα, τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού και της ιστορίας μας κλπ. Απλώς, «Πάτση-σε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου