Δευτέρα, Απριλίου 08, 2024

Ο Χατζηνικολάου, ο Φάμελλος και ο Μίλαν Κούντερα «Ο αγώνας εναντίον των εξουσιών είναι ο αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης» είχε γράψει ο Μίλαν Κούντερα.




EUROKINISSI

 

 


Τελικά ένας από τους πιο απλούς λόγους που μπορεί να γίνει ένα τροχαίο είναι να ακούς… ραδιόφωνο. Για του λόγου το αληθές, ακούγοντας σήμερα το πρωί τη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου του Σ. Φάμελλου στην κυριολεξία κόντεψε να μου φύγει το τιμόνι από τα χέρια.

Τι ήταν να δηλώσει ο δυστυχής Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν τουλάχιστον 6 βεβαιωμένες από την ΑΔΑΕ υποκλοπές δημοσίων αξιωματούχων; Ποιος είδε τον Ν. Χατζηνικολάου και δεν φοβήθηκε, καθώς άρχισε να τον ρωτάει με επιθετικό ύφος «που τα ξέρει αυτά» και «αν έχει στοιχεία στη διάθεσή του» και άλλα παρεμφερή.


Ήταν τέτοια η ένταση που ο μεν Φάμελος τα ψιλοέχασε κι εγώ έπρεπε να παρκάρω για λόγο στο πλάι της Κηφισίας για να αποφύγω την… επισύνδεση με κανένα διερχόμενο όχημα. Στη συνέχεια όταν ο άνθρωπος συνήλθε από το σοκ, του είπε ότι η ίδια η ΑΔΑΕ, μετά από έρευνα στους παρόχους κινητής, κατόπιν επιστολής του Αλέξη Τσίπρα, είχε διαβεβαιώσει για την πιστοποίηση των 6 παρακολουθήσεων.

Και στη συνέχεια ό ίδιος ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκαλύψει και τα ονόματα από το βήμα της Βουλής. Πάλι καλά, δηλαδή, γιατί όπως πήγαινε η κουβέντα και θα ξεχνάγαμε ό,τι ξέρουμε και θα αναρωτιόμαστε μήπως ζούμε στη «χώρα των λωτοφάγων». 
ADVERTISEMENT


Κάποτε είχα διαβάσει μια φράση του Μίλαν Κούντερα ότι «ο αγώνας εναντίον των εξουσιών είναι ο αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης». Πού να φαντασθώ, ότι η φράση του σπουδαίου συγγραφέα θα έβρισκε την πλήρη επιβεβαίωση ένα πρωί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Κ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου