Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024

Υπόθεση εκβιασμών: Ελεύθερος ο τηλεπαρουσιαστής – Δεν εντόπισαν τον 39χρονο εκδότη- ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ οι δύο παρουσιαστές που κατηγορούνται για απόπειρα εκβιασμού...





Άφαντος ο 39χρονος εκδότης


Ελεύθερος αφέθηκε ο 56χρονος τηλεπαρουσιαστής που συνελήφθη μετά από καταγγελίες για εκβιασμό, ενώ την ίδια ώρα ο 39χρονος εκδότης που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αρχές, δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να γλιτώσει το αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη για τον 56χρονο παρουσιαστή στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αναβλήθηκε γιατί δεν εμφανίστηκε ο μάρτυρας κατηγορίας και έτσι ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος.

Σε βάρος του 56χρονου τηλεπαρουσιαστή και του 39χρονου εκδότη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, μετά τις καταγγελίες δύο ατόμων, σύμφωνα με τις οποίες ο 56χρονος ζητούσε χρήματα για λογαριασμό του 39χρονου, προκειμένου να τους «αθωώσουν» με δημοσιεύματά τους. Μάλιστα, φέρεται να τους απείλησαν ότι αν δεν λάβουν τα χρήματα, θα τους συκοφαντήσουν…










Για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ο... γνωστός επίσης παρουσιαστής και εκδότης Μένιος Φουρθιώτης.



Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 56 και 39 ετών για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και δυσφήμηση, ενώ ο πρώτος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Η καταγγελία
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 46χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ότι στις αρχές Απριλίου συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον Μένιο Φουρθιώτη έπειτα από μεσολάβηση του Κώστα Μιναρετζή, προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα.

Έπειτα από ανεπιτυχή μεταξύ τους συμφωνία, που περιελάμβανε και χρηματική αμοιβή, ο Μένιος Φουρθιώτης συνεπικουρούμενος από τον 56χρονο συνεργό του, απαίτησε χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Ο 56χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη προχθες τα ξημερώματα (21/4) και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και η υπόθεση αναβλήθηκε για σήμερα.

Δεύτερη δικογραφία
Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δεύτερη δικογραφία σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε ένας 44χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο παθών και ο καταγγελλόμενος προ δέκα ημερών περίπου συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού. Λόγω μη καταβολής μίας δόσης 2.480 ευρώ εκ του προσυμφωνηθέντος ποσού, ο δράστης καταγγέλετα ότι απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημήσει, ενώ ακολούθως αύξησε τη χρηματική αξίωση στις 14.880 ευρώ.
https://www.press-gr.com/2024/04/blog-post_338.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου