Παρασκευή, Απριλίου 19, 2024

Η άγνωστη ζωή του Κώστα Σιδηρόπουλου, του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ με το αναπηρικό αμαξίδιο Η άγνωστη δράση του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, πώς έφτασε να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εν αγνοία της οικογένειας του.








 


Πως κατάφερε από το αναπηρικό αμαξίδιο να πείσει την μητέρα του Κατερίνα Παπακώστα να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Τσίπρα και να ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εικοσιπέντε χρόνια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου βρίσκεται η μαραθώνια προσπάθεια της οικογένειας Σιδηρόπουλου - Παπακώστα για να φτάσει στον πρωταθλητισμό ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος που ναι μεν γεννήθηκε με βαριά τετραπληγία αλλά το μυαλό του στροφάρει και αναπτύσσει ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δεν είναι ένα κοινό μυαλό ο Κωνσταντίνος γι αυτό και έχει αναπτύξει τόσες δεξιότητες αν και παραμένει καθηλωμένος στο αμαξίδιο.


Το βιογραφικό του είναι το διαβατήριο του.

Διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, στιχουργός και ποιητής. Βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών το 2005...


21 Νοεμβρίου 1998 : Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στην καθιερωμένη δεξίωση των ΕΔ ο υπουργός συνομιλεί με μια εντυπωσιακή νέα κυρία όπου δίπλα της στέκει ένας αντισυνταγματάρχης. Στην παρέα τους προστίθεται και ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης. Από δίπλα και ο Λάρυ να τους βομβαρδίζει με την φωτογραφική μηχανή του.

Ο Άκης διαχυτικός - ως συνηθως- κουνάει τα χέρια του μέσα στις αστραπές των φλας… Προστρέχω στην παρέα τους και ο Άκης σπεύδει να μου συστήσει το νέο «αστέρι» που ετοιμάζεται να ανατείλει στην Β´ Αθηνών, ανατολικά του Όρους Αιγάλεω , την Αγία Βαρβάρα. « Να βοηθήσεις την Κατερίνα τώρα που μπαίνει στον πολιτικό στίβο» μου ζητάει ο Άκης και σπεύδει ο Βαγγέλης γελώντας να συμπληρώσει «μόνο που είναι δικιά μας» διευκρινίζοντας ότι είναι ΝΔ και όχι ΠΑΣΟΚ!


Την επομένη συναντάω στους διαδρόμους του ΓΕΣ τον αντισυνταγματάρχη.

Είναι ο σύζυγος της Κατερίνας Παπακώστα , ο Θόδωρος Σιδηρόπουλος. Αξιωματικός του Οικονομικού , πράος άνθρωπος που με τον καιρό θαύμαζα όλο και περισσότερο τον βαθμό εντιμότητας και τα αποθέματα ψυχής που διέθετε ώστε να είναι άτεγκτος στην υπηρεσία, στυλοβάτης στην οικογένεια, συμπαραστάτης στην πολιτική δράση της συζύγου του.

Το ζεύγος Σιδηρόπουλου - Παπακώστα ούτε μια στιγμή δεν αντιμετώπισαν την αναπηρία του Κωνσταντίνου ως «Σταύρο», αλλά ως πρόκληση για την ανάδειξη των πλείστων όσων χαρισμάτων και δεξιοτήτων που συνειδητοποιούσαν ότι διαθέτει το παιδί τους , στα γράμματα και την τέχνη.


Ο Κωνσταντίνος μεγάλωνε πολιτικά μέσα από την δράση της super Κατερίνας στα σαλόνια και τα αλώνια της λαϊκής Δεξιάς στην Δυτική Αθήνα. Συμμετέχει στην διαμόρφωση της κοινωνικής ατζέντας που προβάλει η μητέρα του. Το 2006 βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος επηρεάζει την πολιτική σκέψη της Κατερίνας και στέκεται απέναντι στον Μητσοτάκη και τους ακραίους στην ΝΔ. Είναι ο εμπνευστής της δημιουργίας της «Νέας Ελληνικής Ορμής» το 2016.Σταθερά δίπλα στην μητέρα του την ενθαρρύνει να συμμετέχει ως συνεργαζόμενη με το κόμμα της στην κυβέρνηση Τσίπρα την περίοδο 2018 - 2019. Ο Κωνσταντίνος είναι αυτός που χαλυβδώνει την στάση της Κατερίνας υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ως «εθνικά ωφέλιμη».

Ταυτόχρονα είναι και μέντορας της αδελφής του Αγγέλας στην οποία γράφει τραγούδια. Έχει εκδώσει 2 ποιητικές συλλογές, συμμετέχει ενεργά σε εκθέσεις ζωγραφικής με έργα του και έχει κάνει μια πρωτότυπη επιστημονική έρευνα - μελέτη με τίτλο η διαχρονική διαφοροποίηση της ελληνικής πανίδας.

Πρόσφατα ο Κωσταντίνος θέλοντας να τσεκάρει εάν όντως θα είναι αδιάβλητες οι διαδικασίες για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ , εν αγνοία της οικογένειας του υπέβαλε το βιογραφικό του όπου και προκρίθηκε!


Στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφιών ο Κωνσταντίνος έκανε την πρώτη του ομιλία εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Στις προκριματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής ήρθε πρώτος επιλαχών και χτες μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Παπανώτα βρέθηκε να είναι και τυπικά στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου