Σάββατο, Απριλίου 20, 2024

O Στέφανος τον κάλεσε, ο Αλέξης ανέβηκε στη σκηνή και έγινε πανδαιμόνιο - Η πιο δυνατή εικόνα (δείτε βίντεο) Όσα έγιναν στην παρουσίαση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα Κασσελάκη.




INTIME NEWS

 


Γράφει ο Μιχάλης Χαριάτης
 


«Για μια καλύτερη ζωή». Το σύνθημα δέσποζε στην σκηνή και στο φόντο της παρουσίασης των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάμεστη και με δυνατό παλμό αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» χθες το βράδυ. Αυτό ακριβώς ήταν και το μήνυμα που έστειλε, ενόψει της «μάχης» των ευρωεκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του: «Μία καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας». Είχε δώσει μόλις το στίγμα του για το πως θα πορευθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις κάτι λιγότερο από πενήντα μέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωκάλπες.

«Έχετε πάρει ήδη ένα δείγμα των προτάσεών μας για την ακρίβεια, την φορολογία, την ασφάλεια. Τις επόμενες εβδομάδες θα δείτε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής» προανήγγειλε ο Κασσελάκης και μαζί έστειλε «συστημένο» στο «στρατόπεδο» της ΝΔ: «Μια ολόκληρη προπαγάνδα έμαθε έναν ολόκληρο λαό να ζει με το ελάχιστο, με το μίνιμουμ των ονείρων του, με ένα pass που δεν φτάνει για ζωή».






«Αλέξη ανέβα επάνω»



«Αλέξη ανέβα επάνω» κάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης τον Αλέξη Τσίπρα στο τέλος της εκδήλωσης. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στην σκηνή. Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Κάποιοι την χαρακτήρισαν ως την πιο δυνατή εικόνα της βραδιάς. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η αντίδραση του κόσμου όταν ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, «Όταν είσαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ένα ολόκληρο καλοδουλεμένο σύστημα που παίρνει εντολές κατευθείαν από το Μαξίμου, δουλεύει με ένα σκοπό: πως θα διαστρεβλώσει, πως θα δολοφονήσει τον χαρακτήρα σου. Αυτό το έχει ζήσει περισσότερο από τον καθένα μας στην μακρά πολιτική του σταδιοδρομία και διαδρομή ο Αλέξης Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.
Το παίρνει πάνω του

Μπροστά στην δύσκολη παρτίδα των ευρωεκλογών, μια παρτίδα καθοριστική τόσο για την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό αλλά και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει ότι παίρνει το παιχνίδι επάνω του. Με τις επιλογές των πέντε προσώπων που συμπλήρωσαν το παζλ του ψηφοδελτίου, με την ομιλία του στην χθεσινή παρουσίαση και με την πολυήμερη νησιωτική περιοδεία του λύνοντας κάβους από σήμερα Σάββατο, ο Κασσελάκης βγαίνει μπροστά.
 







Στο πρώτο του εκλογικό crash test έχει τεράστια σημασία να διατηρησει αφενός τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφετέρου να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος. Δημοσκοπικά δείχνει να κερδίζει το στοίχημα αυτή την στιγμή. Εάν επιβεβαιωθεί και το βράδυ των ευρωεκλογών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κλειδώνει την δεύτερη θέση, σε κάθε περίπτωση, ο Κασσελάκης θα έχει κερδίσει το παιχνίδι στον χώρο της αντιπολίτευσης σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου θα έχει επιβεβαιώσει την ηγετική του φυσιογνωμία.




Στοίχημα ήταν η προσωπική επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη για τα πέντε πρόσωπα που θα ολοκλήρωναν την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε πέντε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, θέλοντας να υποδηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο το που ρίχνει το κέντρο βάρους της μάχης ο ίδιος, ποιους επιλέγει και πως θα πορευθεί στον δρόμο για τις κάλπες. Η επιλογή των πέντε προσώπων, σε κάθε περίπτωση, αντιστάθμισε τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η υπόθεση Παπανώτα αλλά και τις εσωκομματικές αρρυθμίες των τελευταίων ημερών.

Τα πέντε πρόσωπα που επέλεξε ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η Μέλπω Λεκατσά, συνταξιούχος Φαρμακοποιός, η αφανής ηρωίδα του Πολυτεχνείου, υπεύθυνη του φαρμακείου της κατάληψης. Η Δέσποινα Σίνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορας Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, η Βιολέτα Κόρδατζη, Μηχανικός μηχανολογικού σχεδιασμού, ο Βασίλης Παπαλαζάρου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής – Βιολόγος και η Λυδία Βενέρη, Δικηγόρος, διεθνολόγος ,Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου