Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

Πληροφορίες για θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής ο οποίος μετείχε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα play off πρόκρισης στο Euro με τη Γεωργία στην Τιφλίδα φέρεται να έχει βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ - Δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση η ΕΠΟ μέχρι τώρα





Μια είδηση σοκ αποκάλυψε το dikisports.blogspot.com καθώς όπως αναφέρει υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή που ήταν στην αποστολή του εκτός έδρας αγώνα με τη Γεωργία.

Δεδομένου ότι πρόκειται για το πρώτο δείγμα δεν μπορεί να γίνει γνωστό το όνομα, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση ελεγχου του δεύτερου δείγματος κι εφόσον αυτό βρεθεί θετικό.


Να σημειώσουμε ότι ο έλεγχος δεν φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί από συνεργείο δειγματοληπτών του ΕΟΚΑΝ (θα μπορούσε να είχε κληθεί από την UEFA να κάνει τον έλεγχο στις προπονήσεις της ομάδας), ωστόσο μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είχε φτάσει καμία επίσημη ενημέρωση για θετικό δείγμα σε Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή.





Κι αυτό είναι λίγο οξύμωρο καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις μόλις εντοπιστεί θετικό δείγμα στο εργαστήριο που αναλαμβάνει τον έλεγχο ενημερώνονται σχεδόν ταυτόχρονα η Διεθνής Ομοσπονδία του Αθλήματα, ο WADA, η εγχώρια ομοσπονδία και ο ίδιος ο αθλητής.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το θετικό δείγμα (με την ολοκλήρωση του ελέγχου και του δεύτερου δείγματος) η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν κινδυνεύει με οποιαδήποτε κύρωση, σε αντίθεση με τον ποδοσφαιριστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου