Τρίτη, Μαΐου 14, 2024

Ενδοοικογενειακή βία: 305 συλλήψεις σε μία εβδομάδα – 9 θύματα μεταφέρθηκαν σε δομές Οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να διαχειριστούν 493 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από τις 6/5 έως τις 12/5.

Image by rawpixel.com on Freepik

 

 


Συνολικά 828 κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το διάστημα 6-12/5 που αφορούσαν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών διαχειρίστηκαν 493 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 305 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 9 θύματα.

Επίσης, χορηγήθηκε σε 59 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.


Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου