Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

Βύρωνας: Ο 33χρονος ήρθε από τα Αραβικά Εμιράτα για να δει το παιδί του - Είχε εχθρούς στην Αλβανία Νέες αποκαλύψεις για την μαφιόζικη επίθεση στο Βύρωνα με θύμα έναν 33χρονο Αλβανό.







 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Μέλη μαφιόζικης ομάδας με έδρα την Αλβανία «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την εκτέλεση 32χρονου Αλβανού το βράδυ της Πέμπτης στον Βύρωνα.

Ο 32χρονος φαίνεται ότι είχε εγκατασταθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γνωρίζοντας ότι τον κυνηγούν οι εχθροί του, ενώ επισκεπτόταν την Ελλάδα για να δει την οικογένειά του.


Για τις ελληνικές Αρχές ο 32χρονος είναι «καθαρός». Δεν είχε απασχολήσει ποτέ για κάποιο ποινικό αδίκημα, ενώ ακόμα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν έχει ενημέρωση για το παρελθόν του από τις αλβανικές Αρχές. Η σύζυγός του, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει πει στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ότι ο δολοφονημένος σύζυγός του είχε εχθρούς στην πατρίδα του.

Ο ίδιος δεν έμενε στη χώρα μας. Είχε αφήσει στην Αθήνα τη σύζυγο και το μικρό παιδί του, ηλικίας περίπου 7 ετών, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι στον Βύρωνα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το ζευγάρι είχε και δεύτερο σπίτι στην Αθήνα (σε διαφορετική περιοχή).


Ο 32χρονος ήρθε στην Ελλάδα το Πάσχα για να τους δει. Οι εχθροί του φαίνεται ότι το γνώριζαν και του έστησαν τη φονική ενέδρα. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο 32χρονος είχε μπει στο μικροσκόπιο των αλβανικών Αρχών ως μέλος σκληρής συμμορίας που το 2021 είχε απασχολήσει για επίθεση με Καλάσνικοφ σε μπαρ.

Το 2022 είχε μπει ξανά στο μικροσκόπιο για δεύτερη επίθεση με Καλάσνικοφ με στόχο έναν 28χρονο, ενώ πολλά χρόνια πριν το 2018 (σύμφωνα πάντα με τα αλβανικά ΜΜΕ) είχε απασχολήσει τις αλβανικές Αρχές για κατοχή όπλων, πυρομαχικών και μαύρου χρήματος.


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι ο 32χρονος έπαιρνε αυστηρά μέτρα προφύλαξης γνωρίζοντας ότι τον ψάχνουν τα μέλη αντίπαλης αλβανικής συμμορίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας για να δει την οικογένειά του ένιωθε ασφάλεια. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες που τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος τον πυροβόλησε στο κεφάλι με εννιάρι πιστόλι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμορίες ξένων χωρών λύνουν τις διαφορές τους στη χώρα μας. Αντιθέτως, όπως παρατηρούν έμπειροι αστυνομικοί, το φαινόμενο έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς μέλη διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων καταφτάνουν στην Αττική για να βρουν καταφύγιο. Οι εκτελεστές στην περίπτωση του Βύρωνα έδρασαν σε μία περιοχή γεμάτη με κόσμο και μάλιστα η ένοπλη επίθεση έγινε ενώ ο 32χρονος και η 37χρονη σύζυγός του περίμεναν το παιδί τους, το οποίο ήταν σε κοντινή απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου