Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

«Στον αέρα» 6.000 συμβασιούχοι του ΕΣΥ – Να δουλέψουν στην… εστίαση τους λέει ο Άδωνις! ΒΙΝΤΕΟ




Από την Ήπειρο που βρέθηκε προχτές, ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε πάλι με τα όσα είπε, αναφερόμενος στο θέμα των 6.000 συμβασιούχων στα δημόσια νοσοκομεία, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να ανανεωθούν.

Πρόκειται για συμβασιούχους του ΕΣΥ που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης, των οποίων οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν πρόκειται να ανανεωθούν, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά.

Συμβασιούχους που έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ στον τομέα τους. Αντ’ αυτών, η Κυβέρνηση προωθεί τα εργολαβικά συνεργεία

«Όταν κάποιος φεύγει αφού λήξει η σύμβασή του, δεν έχει απολυθεί. Έχει λήξει η σύμβασή του, τόσο απλά», ήταν η αντίδρασή του στις σχετικές ερωτήσεις  των δημοσιογράφων.

Και όταν κάποιος σχολίασε «αλλά χάνει τη δουλειά του», ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε με τον μόνο τρόπο που ξέρει να μιλά η Κυβέρνηση που εκπροσωπεί:

«Δουλειά στον τομέα της εστίασης και της φύλαξης μπορείς να βρεις στην Ελλάδα πάρα πολύ εύκολα. Υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην αγορά εργασίας σε αυτούς τους κλάδους», είπε, με κυνικότητα, χυδαιότητα  και αλαζονεία.

Για «απάνθρωπη» και «ξεδιάντροπη πολιτική» της Νέας Δημοκρατίας που πρέπει να εκφραστεί έκαναν λόγο βουλευτές της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη στάση του Υπουργού Εργασίας.

Σύμφωνα με  το Ionian TV, οι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω στα αιτήματά τους για μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου χρόνου και ετοιμάζονται να παλέψουν και μέσω ασφαλιστικών μέτρων ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Αυτή η… μαζική έξοδος των συμβασιούχων από τα δημόσια νοσοκομεία, είναι ακόμα μία απόδειξη των προθέσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόσο για τη διάλυση του ΕΣΥ σε όλους τους τομείς του, όσο και για την αντεργατική της πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου