Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024

Ο Άρης Πορτοσάλτε και όλα πολιτικός αχταρμάς!




Η αλήθεια είναι πως φαίνεται ότι πιέζονται. Λίγο οι πάμπολλες κυβερνητικές αστοχίες, λίγο το προαιώνιο μένος για κάθετι κοινωνικό και σοσιαλιστικό αλλά και η αντίδραση της κοινωνίας, τους έχει ωθήσει σε μια νευρική κρίση.

Σε πρόσφατο άρθρο του στο liberal.gr ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε κατορθώνει να κάνει ένα ποτ-πουρί με όλα όσα έσυραν στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2014 έως σήμερα.



Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι… λαϊκιστής, και ο Άρης Πορτοσάλτε -φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη και του Γιώργου Αυτιά- αντιδρά για την αναφορά του για τις ευθύνες των υπουργών. Τον κατηγορεί πως προτείνει πολιτικό χυλό έτοιμο να παραπλανήσει ανθρώπους και αδικημένους. Προφανώς πρέπει να τους παραπλανά η Νέα Δημοκρατία με μισθούς πείνας!

Για τον Άρη προφανώς δεν υπάρχει ελίτ, δεν υπάρχουν υπερκέρδη, δεν υπάρχουν χαμηλοί μισθοί. Και αν υπάρχουν αρνητικά, φταίνε πάντα οι άλλοι!

Τον ενοχλεί πως ο Στέφανος αγόρασε ακριβό διαμέρισμα -και φωνάζει μάλιστα- πως ο Κασσελάκης είναι η νέα εκδοχή του «Τσίπρα 2024».

Για τον Άρη, ο Κασσελάκης έχει ακόμα «κρυφά» οικονομικά στοιχεία. Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πεντακάθαρος σαν κρύσταλλο.

Για τον Πορτοσάλτε, ο Στέφανος κάνει κάτι μεταξύ περιοδείας και διακοπών. Το ότι από το πρωί ως το βράδυ είναι στο πόδι και συναντάται με πολίτες και θεσμούς, το ότι παίρνει και τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας αντί για αεροπλάνα και ελικόπτερα δεν παίζει. Ίσως ενοχλεί και το χαμόγελό του σε αντίθεση με το ανέκφραστο και αμήχανο πρωθυπουργό που μας παρουσίαζαν ως ηγέτη!

Ποτέ δεν ενοχλήθηκε για τα ταξίδια του πρωθυπουργού με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, την Όαση της Σίβας και εκτός από το κόστος, η αίσθηση που δίνεται στους πολίτες που δυσκολεύονται με τις μετακινήσεις με τη βενζίνη στα δύο ευρώ. Ξανά.

Αλλά του Άρη Πορτοσάλτε μην του χαλάσετε την Ευρώπη όπως την ξέρετε: Με τα σκάνδαλα, με τη δεξιά στροφή, με τα μεγάλα ποσά που οδηγούνται σε «επενδύσεις», άγνωστο για ποιους!

Χαμπάρι δεν πήρε που η Νέα Δημοκρατία μάζεψε ό,τι ακροδεξιό μπορεί. Ούτε τον νοιάζει και το φλερτ την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την ακροδεξιά Μελόνι για να κρατήσει τη θέση της ως επικεφαλής της Κομισιόν.

Για τον Άρη, Αριστερά και Ακροδεξιά στην Ευρώπη προπαγανδίζουν ασύστολα ψεύδη κατά του κράτους των Βρυξελλών. Μπορεί να να μην έχουν διαφορά!

Εξάλλου όπως μας είχε πει ο Άρης -αν θυμόμαστε καλά-  το Ευρωκοινοβούλιο παρασύρθηκε από 2-3 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα με την αγαπημένη του κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το ενδεχόμενο για μια καλύτερη Ευρώπη με κοινωνική πολιτική που να μην αλληθωρίζει υπέρ του Ισραήλ σε μια γενοκτονία στη Γάζα, δεν υφίσταται για εκείνον!

Και μετά έρχεται ο δεξιός ρομαντισμός:

«Υπάρχουν κομμάτια στην ελληνική κοινωνία που μοιάζουν με τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού». Αυτό για να φωνάξει για δημαγωγούς που θα του χαλάσουν το κράτος του Μητσοτάκη που πλουτίζει επιχειρηματίες, συμφέροντα –κυρίως ξένα- και επιχειρηματίες της ενημέρωσης σε αγαστή συνεργασία.

Τον ενοχλεί και η υποδοχή του Κασσελάκη στην Κέρκυρα για να τον ξαναπεί λαϊκιστή.

Ίσως να έχει καταλάβει πως αρχίζει να γκρεμίζεται ο μεσσίας που ήθελαν να μας παρουσιάσουν και δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του…

Για να αναφωνήσει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πάντα ίδιος…

Μα μόλις προχθές δεν κατηγορούσε πως ο Στέφανος έκανε δεξιά στροφή;


Το άρθρο του Άρη Πορτοσάλτε όπως δημοσιεύθηκε στο liberal.gr:

Ο διχαστικός λαϊκισμός του Κασσελάκη, ίδια συνταγή με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2014…

O Στέφανος Κασσελάκης εμπορεύεται πολιτικό προϊόν με πρώτη ύλη τον λαϊκισμό. Και όταν, δίνει την εντύπωση πως «γκρεμίζει» τα αριστερά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, κι όταν… προειδοποιεί τους πολίτες να μην ψηφίζουν υπουργούς που «σκοτώνουν παιδιά»!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια. Όπως τότε, αντί να ανέβει τη ράμπα και να μπει στην τάξη του σχολείου το οποίο επισκεπτόταν, επέλεξε να επιδειχθεί περνώντας κάτω από τα προστατευτικά κάγκελα! Είναι ικανός να πει οτιδήποτε για να κερδίσει σε αναγνώριση και συμπάθεια. Ακόμη και του Μητροπολίτη Κέρκυρας…

Το πολιτικό του περιεχόμενο είναι μόνο χυλός. Έτοιμος να παραπλανήσει ανθρώπους που νιώθουν αδικημένοι από μια «ελίτ», στην οποία κι ο ίδιος μετέχει με τα, ακόμη, κρυφά περιουσιακά του στοιχεία και το αγορασμένο προς 1.800.000 ευρώ διαμέρισμα του!

Ο Κασσελάκης είναι η νέα εκδοχή του «Τσίπρα 2014». Οι Ευρωεκλογές του 2024 θα διεξαχθούν με τους ίδιους όρους προ δεκαετίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πάντα ίδιος…

Σοφότεροι για την Ευρώπη, την Ένωση και την ανάγκη για περισσότερη ενοποίηση δεν θα βγούμε στην πορεία του ενός μήνα προς τις Ευρωεκλογές. Το πιθανότερο είναι να ακούσουμε τόσο πολύ για την «ελίτ» και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ώστε η διαρκής καταγγελία να (μας) κάνει… συμπαθητική και την ελίτ και τη γραφειοκρατία, τελικά!

Ο προεκλογικός Μάιος δεν θα έχει την πολιτική ως θέμα. Ο προβληματισμός για τον σχηματισμό της Ενωμένης Ευρώπης, σαν να λέμε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι μια «επικίνδυνη» συζήτηση, άλλωστε. Καραδοκούν οι λαϊκιστές της ενωμένης Αριστεράς (όλων των εκφάνσεων) μαζί και της Ακροδεξιάς, οι οποίοι συστηματικά προπαγανδίζουν ασύστολα ψεύδη κατά του «κράτους» των Βρυξελλών. Ότι σπεύδουν πρώτοι να επωφεληθούν από το περιεχόμενο του διαθέσιμου, σε κάθε περίπτωση, ευρωπαϊκού Ταμείου, το οποίο στο μεταξύ καταγγέλουν, είναι μια…ασήμαντη λεπτομέρεια. Την οποία, δυστυχώς, φτάνουν στο σημείο να αποκρύπτουν ακόμη κι οι αντίπαλοι τους. Εκείνοι της ευρωπαϊκής αντίληψης, δεν την αναδεικνύουν από φόβο μήπως και εμφανιστούν «πολύ» Ευρωπαίοι και δυσαρεστήσουν το κοινό. Με τέτοιες αυτό-υποτιμητικές συμπεριφορές, πολιτικών κέρδισε χώρο ο αντισυστημικός λαϊκισμός.  

Όταν αποφεύγεις να μιλήσεις για πολιτική με σοβαρά επιχειρήματα, όταν η σοβαροφάνεια, η ανοησία και η γελοιότητα, αφήνονται δίχως απάντηση, ας μη  παραπονούμαστε για την εισβολή της…μεταφυσικής και της θεϊκής διάστασης στον κομματικό ανταγωνισμό. Ποιος, από την κεντρική πολιτική σκηνή, έδινε σημασία στη συστηματική «καλλιέργεια» μιας μερίδας εύπιστων πολιτών με… επιστολές που υποτίθεται ότι «ενεχείρισε ο Ιησούς» σε πολιτικό αρχηγό; Με τον καθημερινό τηλεοπτικό του λόγο και πουλώντας ταυτοχρόνως και υποτίθεται ανακουφιστικές για τον πόνο κρέμες, κατάφερε ο συγκεκριμένος να «θεραπεύει» ψηφοφόρους, έτοιμους να ψηφίσουν για την Ευρώπη! Από το λέγε-λέγε, το πιθανότερο είναι να εκφραστούν υπέρ της ενωμένης Ρωσίας…

Υπάρχουν κομμάτια στην ελληνική κοινωνία που μοιάζουν με τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Έμειναν απάτητα επί χρόνια. Αφέθηκαν στην εκμετάλλευση των επιτήδειων δημαγωγών. Και όπως δεν δόθηκε σημασία στη διάδοση της γραφικότητας, δεν προβλέφθηκε το ενδεχόμενο της λήψης μιας πολιτικής απόφασης που θα έδινε ερείσματα στους γελοίους ισχυρισμούς και στη συνωμοσιολογία. Και να που συνέβη, με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Μπορεί να μη συζητείται έντονα, μπορεί να φαίνεται πως απασχολεί ελάχιστους ενδιαφερόμενους, όμως το θέμα κάνει τη ζημιά του υπογείως σε μια κοινωνία ευεπίφορη στην υποκρισία. Αντιφατικό και οξύμωρο, προφανώς, να καταγγέλλονται δημοσίως από ιερείς βουλευτές συντηρητικού κόμματος που ψήφισαν το Νόμο, αλλά ταυτοχρόνως να γίνεται Μητροπολιτική υποδοχή στην Κέρκυρα με φιλοφρονήσεις και κομπλιμέντα σε πολιτικό αρχηγό Αριστερού κόμματος υπέρμαχο των νέων αντιλήψεων περί της οικογένειας.

Ο λαϊκισμός του Κασσελάκη είναι επικίνδυνος και διχαστικός. Θέλει απάντηση κι όχι εφησυχασμό. Απευθύνεται στα κατώτερα ένστικτα, ακόμη και του πιο λούμπεν ακροατηρίου του. Είναι η τακτική που επιλέγει για να διασώσει τον εαυτό του μέσα στον κομματικό ανταγωνισμό. Τον περιμένουν στη γωνία οι…σύντροφοι. Αυτά όμως είναι δικά τους.

Η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση της υπεύθυνης ενημέρωσης και των πρωτοβουλιών που θα της δώσουν τη δυναμική που χρειάζεται. Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζονται, αλλά δεν έχει κερδηθεί ακόμη…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου