Πέμπτη, Μαΐου 02, 2024

Ψυχικό, Χαλάνδρι, Παπάγου: Πώς η συμμορία ανηλίκων «έσπρωχνε» ναρκωτικά σε μαθητές - Σοκάρουν οι διάλογοι Οι διάλογοι και τα μηνύματα μεταξύ των ανήλικων της συμμορίας που έσπρωχνε ναρκωτικά σε συνομήλικους τους στα Βόρεια Προάστια.




ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

 


Αλέξανδρος Γύγος
 


Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν τόσο τα ανήλικα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης όσο και τα αρχηγικά. «Έσπρωχναν» ναρκωτικά σε μαθητές στα Βόρεια Προάστια.

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση φέρεται να έχει ένας δεκαεπτάχρονος ο οποίος φαίνεται να δεχόταν εντολές από τον αρχηγό της οργάνωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis, μέχρι κι από το μπαλκόνι του σπιτιού του πετούσε τα ναρκωτικά στους πελάτες. Είχε μετατρέψει σε καβάτζα ακόμη και την πλατεία εκκλησίας. Πέρα από την διακίνηση, σύμφωνα με πηγές στο σπίτι του παρασκεύαζε και διατηρούσε τις ναρκωτικές ουσίες για λογαριασμό της οργάνωσης.
Ο ρόλος των διδύμων αγοριών στην οργάνωση

Στην εγκληματική οργάνωση αρχηγικό ρόλο έχουν δύο αδέρφια. Ο ένας σύμφωνα με τις πληροφορίες διατηρεί τον τίτλο του αρχηγού, είναι το άτομο που θα έπαιρνε όλες τις αποφάσεις και θα κινούσε τα νήματα της οργάνωσης.

Χωρίς τη δική του εντολή δε γινόταν καμιά συναλλαγή. Εκείνος καθορίζεται ποιος θα ετοιμάζει την ναρκωτική ουσία που θα πουλούσαν, ποια θα ήταν η ποιότητα, η ποσότητα και η τιμή της συναλλαγής αλλά και ποιος και απ’ όπου θα την παραλάβει με σκοπό να πάει να την παραδώσει στον πελάτη.

Ο αδερφός του αρχηγού φαίνεται να εκτελεί χρέη βοηθού του. αλλά και να εποπτεύει την όλη οργάνωση. Αυτός θα έπαιρνε τις αποφάσεις και θα έδινε τις εντολές αλλά και τις κατευθύνσεις που χρειαζόταν όταν αδυνατούσε ο αδελφός του και αρχηγός της οργάνωσης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν διάφορα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτή η δράση τους αλλά και η ταυτοποίηση τους. Χρησιμοποιούσαν προσωνύμια ενώ στις επικοινωνίες τους επέλεγαν διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλιών όπως είναι το Viber, το WhatsApp, το telegram και το Instagram. Χρησιμοποιούσαν κώδικες λέξεις και ειδική διάλεκτο για τις ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδεόντουσαν είτε με φιλικές σχέσεις, είτε με συγγενικές, είτε από το σχολείο καθώς ήταν συμμαθητές σε ιδιωτικά σχολεία.
Τα στέκια των ανήλικων ντίλερς στα βόρεια προάστια

Κατά κύριο λόγο η εγκληματική οργάνωση επέλεγε πλατείες και πάρκα όπου αποτελούσαν στέκια ανηλίκων. Οι περισσότερες από τις τοποθεσίες που γινόταν η διακίνηση των ναρκωτικών ήταν στο Νέο Ψυχικό - τουλάχιστον 7 σημεία πώλησης στο Χαλάνδρι, αλλά και Παπάγου.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες η αστυνομία έχει στα χέρια της μία λίστα με τουλάχιστον 20 άτομα από το πελατολόγιο της οργάνωσης. Οι δεκατρείς από αυτούς είναι ανήλικοι 15, 16 και 17 ετών. Σοκάρουν οι συνομιλίες μελών της οργάνωσης με πελάτες που αποκαλύπτει το iEidiseis.

⁃ Τι πίνεις μόνη σου;

⁃ (Ανήλικη πελάτισσα) Και μόνη μου αλλά και με άλλα δύο κορίτσια συνήθως.

⁃ Κερνάς δηλαδή.

⁃ (Ανήλικη πελάτισσα) Πληρώνουν.

⁃ Πρόσεχε μη σου τελειώσει και μετά κλαις. Αν πληρώνουν καλά είναι.

⁃ (Ανήλικη πελάτισσα) Εσένα πρέπει να σε βάλω στη δουλειά. Ψήνω. Μου φαίνεσαι επιχειρηματικό μυαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου