Τετάρτη, Μαΐου 08, 2024

Επιμένει η Φλέσσα για Τέμπη: «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά – Δεν φταίει καμία κυβέρνηση»




Νέες προκλητικές δηλώσεις από την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα, η οποία επέμεινε στην άποψη της, ότι «όλοι μαζί σκοτώσαμε» τους ανθρώπους στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Alpha, η κ. Φλέσσα αφού είπε για την τραγωδία των Τεμπών, ότι είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, επέμεινε στις προκλητικές της απόψεις, αναφέροντας ότι «εάν από το 1981 έως σήμερα όχι μόνο στον ΟΣΕ, αλλά και σε άλλα πεδία, γνωρίζαμε ότι στο τρένο ήταν μέσα το παιδί μας, η μάνα μας και γενικά δικοί μας άνθρωποι, τότε θα κάναμε σωστά τη δουλειά μας. Τα παιδιά αυτά όλα μαζί τα σκοτώσαμε, είτε αφορά τα Τέμπη, είτε το Μάτι και είμαστε μία κοινωνία σάπιων... ανθρώπων. Δεν φταίει καμία κυβέρνηση. Κάθε άτομο ξεχωριστά φταίει. Να επιστρέψουμε σε μία κουλτούρα αγάπης. Ζούμε σε μία κουλτούρα βίας και τοξικότητα. Ζούμε σε μία δυστοπική κοινωνία με φόβο».




Την στιγμή που η ελληνική κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν απαντήσεις και θεωρούν ότι υπάρχει κυβερνητική συγκάλυψη η κ. Φλέσσα κάνει λόγο για ατομικές και συλλογικές ευθύνες, χρησιμοποιώντας μάλιστα σε ανιστόρητες γενικεύσεις και παραδοχές.
«Παραποιούνται οι δηλώσεις μου»

Επίσης, η υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη ΝΔ, ανέφερε ότι «παραποιούνται οι δηλώσεις μου» και έχει προχωρήσει σε εξώδικα και αγωγές, ενώ επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να δικάζει δημόσια και να εργαλειοποιείται μία τραγωδία. Υπερβαίνει τα όρια του λαϊκισμού».
Μία εξήγηση για τις δηλώσεις της που δημιούργησαν έντονες αντιδράσεις, αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, έδωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής, Βίκυ Φλέσσα.

Η Βίκυ Φλέσσα βρέθηκε καλεσμένη της Τατιάνας Στεφανίδου στην εκπομπή «Tlive», όπου ρωτήθηκε για την αμφιλεγόμενη δήλωσή της για τα Τέμπη: «Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί». Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία είχε αναφέρει πως όλοι οι πολίτες ευθύνονται για τους θανάτους τόσο στο δυστύχημα με τα δύο τρένα όσο και στην πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.




Ο Στέφανος Κασσελάκης καταδίκασε τα όσα είχε πει η Βίκυ Φλέσσα με ανάρτησή του στα social media. Η ίδια κλήθηκε να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με τις δηλώσεις της.

«Παραποιούνται και μοντάρονται για τρίτη φορά οι δηλώσεις μου. Αυτό το απόσπασμα είναι ένα μικρό μέρος από μία απάντηση που έδωσα παρουσιάζοντας το βιβλίο μου. Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με τον κύριο Κασσελάκη. Πρέπει να βρει τα πατήματά του και έχουμε πάθει μία τρικυμία εν κρανίω, με όλο τον σεβασμό προς την αξιωματική αντιπολίτευση», είπε αρχικά η υποψήφια ευρωβουλευτής.




Και συνέχισε για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Δεν μπορεί δικάζει δημόσια όταν μία υπόθεση βρίσκεται ήδη ενώπιων της δικαιοσύνης και να εργαλειοποιείται μία εθνική τραγωδία. Είμαστε μητέρες και γιαγιάδες, ξέρουμε τι σημαίνει να χάνεις δικό σου άνθρωπο πόσο μάλλον το παιδί σου. Η πράξη αυτή υπερβαίνει τα όρια του λαϊκισμού».



Αναφορικά με τις δηλώσεις που δημιουργήθηκε κύμα αντιδράσεων είπε: Για τη δήλωσή μου την πρώτη φορά έγινε κοπτοραπτική. Στη δεύτερη το είπα, αλλά πως το είπα. Περιμένουμε πραγματογνωμοσύνη, πρέπει να είμαστε φειδωλοί όταν η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και αυτό είπα και σε εκείνη την εκδήλωση για το βιβλίο μου. Μιλούσαμε για το τραύμα μέσα από το οποίο περνάει το θαύμα, δεν μιλούσαμε περί πολιτικής. Μία κυρία με ρώτησε με επιθετικό ύφος: “Γιατί κατεβαίνετε κυρία Φλέσσα με αυτή την ελεεινή κυβέρνηση που σκότωσαν τα παιδιά μας;”.

Αυτός ο σταυρός που κουβαλάνε οι άνθρωποι δεν θα φύγει ποτέ από πάνω τους, της είπα. Αν γνωρίζαμε ότι στο τρένο αυτό γνωρίζαμε ότι είναι ένας συγγενής μας δε θα κάναμε καλά την δουλειά μας; Θέλετε να μιλήσουμε για την παθολογία στον ΟΣΕ και το κράτος; Βεβαίως νοσεί το κράτος. Και ακραίο θα ακουστεί αλλά τα σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη όπως κάψαμε τους ανθρώπους στο Μάτι. Είναι ατομική και όχι συλλογική ευθύνη. Αυτό της απάντησα. Εξαρτάται από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Λέω και φωνάζω να ζήσουμε σε μία κουλτούρα αγάπης γιατί τώρα ζούμε σε μία κουλτούρα βίας. Ζούμε σε δυστοπική κοινωνία», κατέληξε η Βίκυ Φλέσσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου