Κυριακή, Μαΐου 05, 2024

Κέρκυρα: Στην Ανάσταση ο Στεφανος Κασσελάκης...

 



Στην Ανάσταση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, στην Κέρκυρα όπου βρίσκεται για τις εορτές του Πάσχα.


Νωρίτερα, είχε... μεταφέρει το δικό του μήνυμα ειρήνης λέγοντας ότι βρίσκεται εκεί στην πιο σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας, την Ανάσταση, τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως.

«Το νησί των Φαιάκων, εδώ που βρίσκομαι για τις μέρες του Πάσχα, για να γιορτάσουμε την πιο σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας, την Ανάσταση, τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως. Δηλαδή, ακριβώς αυτό που έχω δει τόσο κόσμο να μου λέει είμαστε μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα μας, πρέπει να αλλάξουμε από το σκοτάδι της αναξιοκρατίας και της ατιμωρησίας, στο φως της ελπίδας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ειρήνης. Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους σας, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα και Χριστός Ανέστη», ανέφερε στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

"Επιθετική ενέργεια η σύλληψη μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου στα Ιεροσόλυμα"
 
Την απερίφραστη καταδίκη του για τη σύλληψη μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης.


«Με αποτροπιασμό πληροφορήθηκα τη σύλληψη μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ από ισραηλινές δυνάμεις στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγίου Φωτός.

Καταδικάζω απερίφραστα αυτή την επιθετική πράξη, που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πολύ ιερής ημέρας για την Ορθοδοξία» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ανάρτησή του στα social media.



Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το υπουργείο Εξωτερικών «αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός. Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά» υπογράμμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημειώθηκε ότι το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη από ισραηλινές δυνάμεις. Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, το «υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου