Πέμπτη, Μαΐου 02, 2024

Οι Σπαρτιάτες και το φινάλε...

 





Το μπλόκο του Aρειου Πάγου στους Σπαρτιάτες για τις ευρωεκλογές φαίνεται πως προοικονομεί εξελίξεις για τις έδρες του κόμματος στην ελληνική Βουλή... Οι αρεοπαγίτες στην απόφασή τους είναι ξεκάθαροι ότι ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών κι αυτός που κινούσε τα νήματα και έδινε εντολές στους εκλεγμένους βουλευτές είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα οι δικαστές στην απόφασή τους τονίζουν ότι πολλοί εκ των σημερινών βουλευτών των Σπαρτιατών συμμετείχαν παλαιότερα στη Χρυσή Αυγή.

Υστερα από αυτή την εξέλιξη θεωρείται δεδομένο πως το Eκλογοδικείο θα αποφασίσει την έκπτωση των βουλευτών των Σπαρτιατών –ασχέτως αν παραμένουν ή αν έχουν παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα–, ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι δώδεκα έδρες που εξέλεξαν οι Σπαρτιάτες τον Ιούνιο θα ανακατανεμηθούν στα υπόλοιπα κόμματα. Εξι έδρες πιθανόν να λάβει η ΝΔ, τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ, μία το ΠΑΣΟΚ, μία το ΚΚΕ και μία η Πλεύση Ελευθερίας.

Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο για επαναληπτικές εκλογές στις δώδεκα περιφέρειες ώστε να καλυφθούν οι κενές έδρες. Πρόκειται για τις Α΄ Αθηνών, Β΄ Πειραιά, Βόρειου, Δυτικού και Νότιου τομέα Β΄ Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηρακλείου, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Λάρισας. Αυτό το σενάριο φαίνεται αυτήν τη στιγμή να μη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει την έκπληξη και να προκηρύξει εκλογές. 

Ο πατέρας του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος στο παρελθόν ήταν στέλεχος της Ελληνικής Λύσης, κατέθεσε μήνυση κατά του Κυριάκου Βελόπουλου διότι θεωρεί πως βρίσκεται πίσω από προφίλ στο Twitter που τον έχει βρίσει. Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, όπου αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυρ. Βελόπουλου, ο Κων. Φλώρος στους διαδρόμους της Βουλής διαπληκτίστηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη. 

Ο εκλεγμένος με τους Σπαρτιάτες βουλευτής στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν χτύπησε τον Β. Γραμμένο αλλά προσπάθησε να τον… απωθήσει. Αιτία και αφορμή, σύμφωνα πάντα με όσα λέει ο ίδιος, ήταν η συμπεριφορά του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης ο οποίος του έβρισε τη μητέρα με χυδαίο τρόπο.

Προφανώς δεν θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από ακροδεξιούς οι οποίοι αποδεδειγμένα μπήκαν στη Βουλή με τη βοήθεια του Κασιδιάρη. Αλλά σίγουρα θα περιμέναμε από την κυβέρνηση αφενός να μην επιτρέπει στον εγκληματία Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική καμπάνια από τη φυλακή, αφετέρου να έχει λάβει τις κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να μένουν εκτός εκλογικών διαδικασιών οι νεοναζί.

Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου