Τετάρτη, Μαΐου 08, 2024

Με τρία προεκλογικά νομοσχέδια στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές - Οι περιοδείες Μητσοτάκη Εντατικές περιοδείες Μητσοτάκη και προσεκτικά επιλεγμένα νομοσχέδια που στοχεύουν σε συγκεκριμένα εκλογικά κοινά.




ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

 


Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου
 


Με τρεις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις και με εντατικές περιοδείες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και των πολυπληθών κυβερνητικών και κομματικών κλιμακίων ανά την επικράτεια, μπαίνει η κυβερνητική παράταξη στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Τον συντονισμό για το κοινοβουλευτικό έργο έχει ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης και τα νομοσχέδια που θα προωθηθούν για ψήφιση τις επόμενες εβδομάδες είναι προσεκτικά επιλεγμένα και στοχεύουν σε συγκεκριμένα εκλογικά κοινά. Σε αυτή τη λογική, το πρώτο σχέδιο νόμου που θα έρθει προς ψήφιση με την επανέναρξη των εργασιών της βουλής έχει προετοιμάσει ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας για τη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την έρευνα και την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ίδρυση του «Ελληνικού Κέντρου Ανάπτυξης Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ), τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις κα. Θα ακολουθήσουν η στρατηγική για την Αναπηρία, τα σχέδια ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος, η βελτίωση της καθημερινότητας των πιο ευάλωτων πολιτών αλλά και η στήριξη συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, με αιχμή τους αγρότες.






Το τελευταίο, έχει την αυτονόητη σημασία του μετά τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου τους προηγούμενους μήνες και τη δυσαρέσκεια για τη στάση της κυβέρνησης.

Παράλληλα με το νομοθετικό έργο, ο πρωθυπουργός ξεκινάει νέο κύκλο εντατικών περιοδειών σε εκλογικά κρίσιμες περιφέρειες της χώρας. Στο πλάνο που έχει εκπονηθεί μέχρι στιγμής, προβλέπονται επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Άρτα και στην Πρέβεζα. Από εκεί, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί για μία ακόμη φορά στο Βόρειο Αιγαίο, στη Χίο αυτή τη φορά, ενώ μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία στις 13 Μαΐου, θα ταξιδέψει για την Κεντρική Μακεδονία, που θεωρείται από τις κρισιμότερες εκλογικά περιφέρειες για τη ΝΔ. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παραμείνει επί διήμερο στην περιφέρεια, προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες επισκέψεις και επαφές.


Από την Κεντρική Μακεδονία, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Πελοπόννησο, ιδιαίτερα στους νομούς όπου τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ καταγράφουν δυναμική και από εκεί θα ταξιδέψει για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, στην οποία επίσης εμφανίζουν σημαντική διείσδυση.

Και βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, από την οποία κατάγονται τόσο ο ίδιος όσο όμως και οι κ. Στεφ. Κασσελάκης και Ν. Ανδρουλάκης, οπότε η μάχη προβλέπεται σκληρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου