Τετάρτη, Μαΐου 08, 2024

Και δουλεμπόριο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη;





Οι περιβόητες συμφωνίες για εισαγωγή μεταναστών εργατών σε συνδυασμό με την νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών, με κωμικούς όρους που μπορεί ο καθένας να καταστρατηγήσει, δημιουργούν μία νέα «βιομηχανία» στην Ελλάδα του Μητσοτάκη: Το δουλεμπόριο.

Ήδη όσοι επιτήδειοι θέλησαν να ασχοληθούν με το αντικείμενο, ανοίγοντας γραφεία εισαγωγής – νομιμοποίησης μεταναστών, διαπιστώνουν με έκπληξη ότι το «επιτελικό κράτος» έχει ήδη σαρώσει την αγορά.

Έλα μου όμως που ο «μανιάτης» ο οποίος ήθελε να μπλέξει δεν είναι κι από τα καλύτερα παιδιά και δεν καταλαβαίνει από «επιτελικά μονοπώλια», αντίθετα, έχει μάθει να χτυπά τη γραφειοκρατία με «σφαλιάρες»… Σφαλιάρες τόσο δυνατές, που ενδέχεται να ακουστούν μέχρι το «αρμόδιο υπουργείο»…

Εκεί όμως που η κατάσταση είναι βέβαιο ότι θα εκτροχιαστεί, είναι με την επιλεκτική νομιμοποίηση ατόμων που δεν πληρούν καν τα κριτήρια. Αλήθεια, όταν έστηναν το νομοσχέδιο, δεν έβλεπαν ότι είναι διάτρητο;

Φυσικά και το έβλεπαν. Γι’ αυτό μιλάμε για δουλεμπόριο, διότι όποιος έχει «δόντι» στο κράτος Μητσοτάκη, μπορεί να νομιμοποιήσει ακόμα και τα εγγόνια του Μπιν Λάντεν. Το κακό με αυτές τις υποθέσεις βέβαια, είναι ότι αφήνουν ίχνη. Και ο Μητσοτάκης δεν θα κυβερνάει για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου