Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

Πέτυχε κέντρο … ο Κασσελάκης με την πρωτοβουλία να επισκεφθεί την μειονότητα στην Αλβανία την ώρα που ο Μητσοτάκης τρέχει και δεν φτάνει με την συγκέντρωση Ράμα στην Αθήνα!

 

«Επιστρέφοντας στην Αθήνα κρατάω στην καρδιά μου τα χαμόγελα των μαθητών στο σχολείο των Βουλιαρατών»

Η απαίτηση για μια καλύτερη ζωή είναι τώρα και όχι κάποτε τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με την περιοδεία του σε τέσσερις νομούς της Ελλάδας και στους Βουλιαράτες της Αλβανίας. 

«Επιστρέφοντας στην Αθήνα κρατάω στην καρδιά μου τα χαμόγελα των μαθητών στο σχολείο των Βουλιαρατών» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Instagram εκφράζοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους τους» οι οποίοι «κρατούν την καρδιά του ελληνισμού δυνατή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε περιοδεία
Instagram/skasselakis

«Τέσσερις νομοί σε 48 ώρες. Από την Ηγουμενίτσα και την Άρτα μέχρι την Πρέβεζα και τα Γιάννενα. Με τους πολίτες σε πρώτο πλάνο. Με την απαίτηση για μια καλύτερη ζωή όχι κάποτε αλλά τώρα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε περιοδεία
Instagram/skasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε περιοδεία
Instagram/skasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε περιοδεία
Instagram/skasselakis

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη:

«Τέσσερις νομοί σε 48 ώρες. Από την Ηγουμενίτσα και την Άρτα μέχρι την Πρέβεζα και τα Γιάννενα. Με τους πολίτες σε πρώτο πλάνο. Με την απαίτηση για μια καλύτερη ζωή όχι κάποτε αλλά τώρα.  

Ήθελα οπωσδήποτε να περάσω τα σύνορα, να φτάσω και στην άλλη πλευρά του Ελληνισμού. Επιστρέφοντας στην Αθήνα κρατάω στην καρδιά μου τα χαμόγελα των μαθητών στο σχολείο των Βουλιαρατών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους τους. Αυτοί κρατούν την καρδιά του ελληνισμού δυνατή».

 

Απόλυτα επιτυχημένη θεωρούν στην Κουμουνδούρου την πρωτοβουλία Κασσελάκη να επισκεφθεί τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας, στο φόντο της ιδιάζουσας συγκυρίας με την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα, την Κυριακή και την αμηχανία που έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση. Επιπροσθέτως κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση- και προσωπικά ο αρχηγός της- ανεβάζοντας ψηλά στην ατζέντα και τα εθνικά θέματα, εμβολίζει το «πατριωτικό» προφίλ Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για «πατριδοκαπηλεία».

Όπως επισημαίνουν, η επίσκεψη στην Αλβανία αποτελεί έναν ισχυρό συμβολισμό συμπαράστασης στους Έλληνες μειονοτικούς, που ενώ αποτελούν στόχο της κυβέρνησης των Τιράνων με την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των περιουσιών τους, είναι ακάλυπτοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δεν κατάφερε να βάλει φρένο στην απόλυτη ασυδοσία Ράμα. Στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν μάλιστα ότι το περασμένο φθινόπωρο ο Έντι Ράμα είχε εμποδίσει τον Κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί μειονοτικά χωριά, μεταθέτοντας την επίσκεψη σε άλλο χρόνο, με τον ίδιο τον Ράμα να τον συνοδεύει.
Το αποτέλεσμα της επίσκεψης, με την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι κάτοικοι των μειονοτικών χωριών αλλά και οι παρεμβάσεις του ίδιου, αξιολογείται επίσης ως η καλύτερη απάντηση στην προκλητική επιλογή Ράμα να επικρίνει δημόσια την αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την επίσκεψη του στην Αθήνα.
Προς τούτο το Γραφείο Τύπου του κόμματος, με μια σκληρή ανακοίνωση του, κάνει λόγο για παρέμβαση Ράμα στην εσωτερική πολιτικής της Ελλάδας, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.
Η ανακοίνωση
«Συμφωνεί ο κ. Πρωθυπουργός με την αντίδραση του Αλβανού ομολόγου του που παρεμβαίνοντας στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, ασκεί κριτική στην ελληνική αντιπολίτευση με αφορμή τις αντιδράσεις για την επικείμενη επίσκεψή του στις 12/5;
Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την τοποθέτηση του κ. Ράμα που ενώ κατανοεί “πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός”, σε ό,τι αφορά στην αντίθετη άποψη της αντιπολίτευσης της Ελλάδας, αυτή (η αντίθεση) κατά τον Αλβανό Πρωθυπουργό “ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό”; Είναι ο κ. Ράμα ο αυθεντικός ερμηνευτής του κ. Μητσοτάκη;» καταλήγει η ανακοίνωση του Γρ.Τύπου.
Η επίσκεψη
Στις Βουλιαράτες της Αλβανίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε εγκάρδιο κλίμα με τις τοπικές αρχές, τους δασκάλους και τους μαθητές του ελληνικού μειονοτικού σχολείου.
Στη συνάντηση με τους δασκάλους του σχολείου και τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, Ζήσο Λούτσιο, κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν οι δυσκολίες στη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων, η ανάγκη στήριξης από την ελληνική πολιτεία αλλά και η φυγή των νέων από τα χωριά της περιοχής. «Ενώ διδάσκουμε ελληνική γεωγραφία, δεν έχουμε χάρτη γεωγραφίας» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Λούτσιου, που ενημέρωσε παράλληλα ότι στο μειονοτικό σχολείο έχει πλέον εισαχθεί και η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να είναι ξεκομμένη η ελληνική μειονοτική παιδεία.
Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Βασικό ζήτημα για μας, γιατί κι εγώ είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού απανταχού της υφηλίου, είναι να στηρίξουμε την παιδεία στην ελληνική εθνική μειονότητα, για να μπορέσει να διατηρηθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να έχετε κι εσείς ανταπόκριση από την ελληνική πολιτεία όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις». Επισήμανε ακόμη πως η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τη μειονότητα, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα τους δασκάλους για το λειτούργημα που επιτελούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή».
Ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε επί ώρα σε εγκάρδιο κλίμα και με τους μαθητές του σχολείου, ρωτώντας τους για τα όνειρά τους και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, ενώ τους κάλεσε να τον επισκεφτούν στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε αργότερα σε εκκλησία της περιοχής για τις διαδικασίες αναζήτησης, εκταφής και ταυτοποίησης των Ελλήνων πεσόντων κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου. Με την ευκαιρία της παρουσίασης ανακτηθέντων οστών πεσόντα του ’40, ο Στ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη για ειρήνη, αναφερόμενος και στις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εκτός από πόσο υπερήφανος είμαι για τη χώρα μας, πρέπει να θυμόμαστε όλοι την ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή μας και ειρήνη στην Παλαιστίνη».
Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκε στον μειονοτικό δήμο Δρόπολης, με τον Πρόεδρο της «ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ» Βασίλη Κάγιο και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Μαλιούκη, από τους ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της.
Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε τη δέσμευσή του για την παροχή κάθε δυνατής στήριξης στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, χωρίς κομματικές λογικές και σκοπιμότητες.
Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη στήριξή του στην προώθηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας, η οποία ξεπάγωσε το 2018-2019 με τη δυναμική που δημιουργήθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ΕΕΜ αποτελεί βασικό κριτήριο για να προχωρήσει αυτή η προοπτική, όπως κατοχυρώθηκε στις αποφάσεις του Συμβουλίου τον Ιούνιο 2019, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προσέθεσε, ότι η στάση του αλβανικού κράτους στην υπόθεση Μπελέρη, η μη προώθηση του νόμου για τα περιουσιακά δικαιώματα και η μη κατοχύρωση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού υπονομεύουν αυτήν την προοπτική, όπως και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις».
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ
Στην Κουμουνδούρου βλέπουν το τελευταίο διάστημα μια επιχείρηση αποσιώπησης των παρεμβάσεων Κασσελάκη, σε συνδυασμό με «εκστρατεία λάσπης», ειδικά μετά τις πετυχημένες περιοδείες του στο Αιγαίο, την Ήπειρο και τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.
Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε σε μια άκρως επιθετική ανάρτηση, κάνοντας λόγο για «βρώμικο παιχνίδι», με συγκεκριμένο εντολέα…
Η ανάρτηση Κασσελάκη
«Σε 48 ώρες έχω πάει σε 4 νομούς.
Έχω μιλήσει με τους πολίτες για τα προβλήματά τους, από το οδικό δίκτυο μέχρι τις καλλιέργειες. Έχω επικοινωνήσει τις προτάσεις μας, από την ακρίβεια και τη φορολογία μέχρι την Υγεία και την Ασφάλεια.
Τι απ’ όλα αυτά φιλοξενείται σήμερα στα ΜΜΕ του καθεστώτος; Λάσπη κι άλλη λάσπη.
Το βρόμικο παιχνίδι ξεκίνησε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ξέρετε όλοι τον εντολέα.Είναι το μόνο όπλο που του έχει απομείνει.
Απέναντι στο σκοτάδι, η δική μου πρόσκληση είναι να γίνει η καθεμία και ο καθένας από σας κομμάτι του κινήματος για αξιοπρέπεια και αξιοκρατία, που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Ένας στρατός από εθελοντές για μια καλύτερη ζωή», καταλήγει στην ανάρτηση του ο Στ.Κασσελάκης.
Την ίδια ώρα με αφορμή την «σπέκουλα» ορισμένων ΜΜΕ με υλικό από την διαβόητη «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ. για μια φράση του προέδρου, κατά την συνομιλία του με εργαζόμενους στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Γραφείου Τύπου ήταν ξεκάθαρη:
«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να φιμώσει. Θα βρίσκεται δίπλα σε όσους φοβούνται να μιλήσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης φυσικά και θα γίνει ασπίδα για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, που απειλούνται με διάφορους τρόπους προκειμένου να μην χαλάσουν την καλοπληρωμένη, ψεύτικη εικόνα της αδίστακτης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και επαναλαμβάνουμε για όσους θέλουν να καταγγείλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μπες στο isyriza.gr/opinion_form και ενημέρωσέ μας. Μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής ξεκινάει».
«ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ»
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να σφυροκοπά χωρίς «εκπτώσεις» το σύστημα Μητσοτάκη. Χαρακτηριστική είναι η εφ’ όλης της ύλης σκληρή απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις δηλώσεις Μαρινάκη.
« Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εμφανίστηκε ως δήθεν ενάντιος στην πόλωση και τον διχασμό στην πολιτική ζωή, επιχειρώντας να καταλογίσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «χυδαιότητα» και «τοξικότητα». Ποιος δηλητηριάζει την πολιτική ζωή μπορούν εύκολα οι πολίτες να αντιληφθούν.
Πολιτική χυδαιότητα είναι η συλλογική ενοχοποίηση, στην οποία επιμένει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Βίκυ Φλέσσα, η οποία επαναλαμβάνει διαρκώς ότι στα Τέμπη «τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί».
Πολιτική τοξικότητα είναι όταν ο Πρωθυπουργός αναφέρεται σε «εισαγόμενο αρχηγό» της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή όταν οι υπουργοί της ΝΔ χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε δικαστική απόφαση που προκαλεί κοινωνική δυσαρέσκεια, ανεξάρτητα από τα πραγματικά γεγονότα. Ή όταν κατηγορεί ανυπόστατα τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση βίας στις παρελάσεις την ώρα που ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε σε αυτές.
Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα λεκτικά «πυροτεχνήματα» του κυβερνητικού εκπροσώπου που προδίδουν τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ΝΔ, καλό θα ήταν ο ίδιος να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή εδώ και πέντε χρόνια τα τρία μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία. Να μας απαντήσει ακόμη εάν η κυβέρνηση συνεχίζει να «σέβεται και να τιμά» τη Συμφωνία των Πρεσπών και τι σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υπό το εθνικιστικό VMRO (αδελφό κόμμα της ΝΔ στο ΕΛΚ) τολμήσει να αμφισβητήσει έμπρακτα τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αντίστοιχα, την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό που απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη, ας τα αναζητήσει στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, η οποία αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, ενώ ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Ελλάδα στην επέτειο προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.
Όσο για τα γέλια του Πρωθυπουργού σχετικά με την κατάταξη της χώρας στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου, θα του συστήναμε να απευθυνθεί στους δημοσιογράφους που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Pretador και να τους ρωτήσει πόσο γελούν κι αυτοί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου