Τετάρτη, Μαΐου 08, 2024

Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Εκ των έσω ο «ύποπτος» - Τι έβγαλε η έρευνα της ΕΛΑΣ Κατά την έρευνα στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, ούτε γενετικό υλικό διαρρηκτών.











Κανένα στοιχείο δεν φαίνεται να προέκυψε για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών στις 26 Απριλίου που καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον προϊστάμενο του τμήματος.



Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την έρευνα δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, ούτε γενετικό υλικό σεσημασμένων ατόμων, ενώ από την έρευνα του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δεν προέκυψε αλλοίωση των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρισκόταν στο γραφείο του προϊστάμενου.


Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα πως δεν έγινε καν προσπάθεια παραβίασης των κωδικών του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στην πόρτα που παραβιάστηκε βρέθηκαν τα αποτυπώματα ενός εργαζόμενου, ο οποίος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της Ασφάλειας.

Επίσης, οι υπάλληλοι διπλανών γραφείων του υπουργείου Εσωτερικών, κατέθεσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό και δεν άκουσαν θόρυβο από την παραβίαση της πόρτας. Από το δε αρχείο του σεκιούριτι του κτιρίου δεν προέκυψε να υπήρχε επισκέπτης εκείνη την ημέρα και τις επίμαχες ώρες που κατήγγειλε ο διευθυντής πως έγινε η διάρρηξη.
 












Η έρευνα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα της ανάλυσης από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών.


Αστυνομικές πηγές υποστήριξαν στην ΕΡΤ πως η διάρρηξη ήταν «σκηνοθετημένη» και πως η υποδιεύθυνση ασφαλείς Αθηνών στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιο πρόσωπο. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα και αυτός θα αποφασίσει αν και σε ποιον θα ασκήσει δίωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου