Κυριακή, Μαΐου 05, 2024

Παρέμβαση του Στέφανου Κασσελακη λίγα λεπτά πριν την Ανάσταση για την συλληψη του έλληνα φρουρού του Γενικού Προξενείου στην Ιερουσαλήμ



Αποτροπιάστηκε όταν πληροφορήθηκε τη σύλληψη της φρουράς του Γενικού Προξένου του 🇬🇷 στην Ιερουσαλήμ από δυνάμεις 🇮🇱 στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγίου Φωτός.


Καταδικάζω απερίφραστα αυτή την επιθετική πράξη, που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πολύ ιερής ημέρας για την Ορθοδοξία.

.



Appalled to learn of the arrest of the guard of the Consul General of 🇬🇷 in Jerusalem by 🇮🇱 forces at the Church of the Holy Sepulchre, during the Holy Fire ceremony.

I strongly condemn this aggressive act, that occurred during a most holy day for Orthodoxy.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το υπουργείο Εξωτερικών «αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός. Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά» υπογράμμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημειώθηκε ότι το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη από ισραηλινές δυνάμεις. Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, το «υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου