Τετάρτη, Μαΐου 08, 2024

Αλλάζει ξανά ο καιρός: Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και επανεμφάνιση της αφρικανικής σκόνης







 
 


Αλλάζει ο καιρός από σήμερα 8 Μαΐου με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και την αφρικανική σκόνη.

Για σήμερα, γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός με σποραδικές καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο σε αρκετές περιοχές.


Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα έχουμε αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθώς σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θα είναι μικρότερη από τους 20 βαθμούς.
Ο καιρός από την ΕΜΥ για σήμερα

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

 


Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου