Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

Γιορτή της μητέρας: Μητέρες δολοφονημένων γυναικών μιλούν για τις γυναικοκτονίες Τρεις μάνες που δεν θα πάρουν λουλούδια από τις κόρες τους, θα μιλήσουν στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου για τη βία, την κακοποίηση, τις γυναικοκτονίες.





 
 


Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε τον 20ο αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Εδώ και πολλά χρόνια γιορτάζεται και στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, δηλαδή φέτος στις 12 Μαΐου.

Υπάρχουν όμως και οι μάνες που δεν θα πάρουν λουλούδια από τις κόρες τους, γιατί δολοφονήθηκαν από το χέρι του συντρόφου τους. Κάποιες από αυτές τις μητέρες μετέτρεψαν τον πόνο τους σε δύναμη και ξεκίνησαν να δίνουν τον δικό τους αγώνα κατά των γυναικοκτονιών.


Για το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα μητέρες δολοφονημένων γυναικών θα δώσουν το «παρών» σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας με τίτλο «ΓΙΑΤΙ;», που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 19.30.

Η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς και η Ρόζα Φωτιάδου μητέρα της Σοφίας θα μιλήσουν στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου για τη βία, την κακοποίηση, τις γυναικοκτονίες.
 








«Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η βία δεν κάνει διακρίσεις. Δεν συμβαίνει κάπου αλλού. Συμβαίνει εδώ στην πόλη μας, στο σπίτι μας και δυστυχώς καθημερινά. Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε. Ούτε μια μόνη, ούτε μια λιγότερη», σημειώνεται.

Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία της Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Εύης Γιαρκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου