Σάββατο, Μαΐου 04, 2024

Σαμαράς στα μανταλάκια




Τι τα ‘θελε ο κ. Αντώνης Σαμαράς τα ξεσπάσματα στο Συνέδριο «Γαία Επιχειρείν» στην Καλαμάτα, αλλά και στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννου Χαραλαμπίδη με τίτλο «Εμφύλιος Πόλεμος ΕΟΚΑ Β’, Παρακράτος και Χούντα»;

Ομιλώ για την εκδήλωση κατά την οποία αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε λόγο για «επαγγελματίες κατευναστές» στην Αθήνα.

Αυτό για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ήταν μια σαφέστατη μπηχτή για την κυβέρνηση και για τους ισχυρισμούς της ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ελληνοτουρκικά μπλοκάρουν οφείλεται στη σύνδεσή τους με το Κυπριακό, επομένως με βάση αυτήν τη λογική οι συνομιλίες θα μπορούσαν να προχωρήσουν χωρίς το Κυπριακό στην ατζέντα.

Σημειωτέον ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραβίαση της εθνικής γραμμής αλλά για κάποιους είναι απλώς ενοχλητικές λεπτομέρειες.

Για όλα αυτά αναρωτιέμαι εάν η επίθεση προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού που παρατηρώ σε συστημικά έντυπα οφείλεται μόνο στην σφοδρή κριτική που άσκησε για τα εθνικά θέματα ή και στις αιχμές που άφησε προς το πρόσωπο της αιώνιας φίλης του κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη αναφορικά με την στάση της στο Κόσοβο.

Εκείνο ωστόσο που ξέρω καλά είναι ότι κατά του κ. Σαμαρά άρχισε να γράφει αρθρογράφος μεγάλης εφημερίδας που στο παρελθόν τον εξυμνούσε όπως άλλωστε κι άλλους πρώην πρωθυπουργούς!

Ο αρθρογράφος στόλισε τον κ. Σαμαρά για το ερώτημα που διατύπωσε σε σχέση με την αδράνεια της κυβέρνησης στην ανάληψη πρωτοβουλιών 50 χρόνια μετά τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο μιλώντας για αυταπάτες και παιδικού τύπου προσεγγίσεις.

«Η ΚΥΡΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ» (από την εφημερίδα «Εστία»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου