Παρασκευή, Μαΐου 03, 2024

Αδόκητος θάνατος και δεύτερου πληροφοριοδότη(!) στην υπόθεση της Boeing






Είχε κατηγορήσει την Spirit ότι αγνοούσε τα ελαττώματα στην παραγωγή των 737 MAX

Σε αστυνομική ταινία εξελίσσεται η υπόθεση της Boeing και η έρευνα που διεξάγεται για τα επάλληλα προβλήματα σε αεροσκάφη της. Την Μεγάλη Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε ο ξαφνικός θάνατος και δεύτερου μάρτυρα, ενός πρώην ελεγκτή ποιότητας στον προμηθευτή της εταιρείας, Spirit AeroSystems.

Η οικογένεια του εκλιπόντος δήλωσε ότι έγινε πληροφοριοδότης και πέθανε από ξαφνική ασθένεια την Μεγάλη Τρίτη.



Φωτό: Facebook

Ο Τζόσουα Ντιν είχε κατηγορήσει την Spirit ότι αγνοούσε τα ελαττώματα στην παραγωγή των 737 MAX, αεροσκάφη των οποίων η φήμη έχει αμαυρωθεί από σειρά προβλημάτων και ζητημάτων ασφαλείας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Newsweek.

Μετά τον Josh Barnett, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πριν από δύο μήνες περίπου, ο Joshua Dean είναι ο δεύτερος άνθρωπος που εμπλέκεται στην υπόθεση και πεθαίνει.

Μηχανολόγος μηχανικός με πολυετή εμπειρία είχε εργαστεί στην Spirit από τον Μάρτιο 2019 έως τον Μάιο 2020 και ήταν μεταξύ πολλών υπαλλήλων που έφυγαν από την εταιρεία κατά την διάρκεια μαζικών απολύσεων. Επέστρεψε στα τέλη Μαΐου 2021 ως βασικός ελεγκτής ποιότητας προϊόντων και διαδικασιών επαλήθευσης (PPV).

Ο Ντιν είχε επισημάνει χαλαρά πρότυπα και ύπαρξη «υπερβολικού αριθμού ελαττωμάτων» σε ένα εργοστάσιο παραγωγής της Boeing στην Wichita του Κάνσας, τον Οκτώβριο 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου