Τετάρτη, Μαΐου 08, 2024

Στον τελικό του Champions League η Ντόρτμουντ - Νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν και στη Γαλλία Με γκολ του Χούμελς η Ντόρτμουντ θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της στο Champions League. Τέσσερα δοκάρια είχε η γαλλική ομάδα.




X- UEFA Champions League

 

 


Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι η πρώτη από τις δύο ομάδες που έκλεισε θέση στον τελικό του Champions League που θα γίνει την 1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ» της Αγγλίας.

Οι Βεστφαλοί νίκησαν και στον δεύτερο ημιτελικό με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν (είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο ματς της Γερμανίας), για να «κλειδώσουν» τη συμμετοχή τυς στο παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο για τη σεζόν 2023-24 στην κορυφαία διασυλλογικη διοργάνωση. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς σημείωσε ο Ματς Χούμελς στο 50' με κεφαλιά.






Έτσι, ο σύλλογος από το Ντόρτμουντ θα επιδιώξει σε 25 βράδια από αυτό της Τρίτης (7/5) να σηκώσει ξανά το βαρύτιμο τρόπαιο, 27 χρόνια (1997) μετά την κατάκτησή του στον τελικό απέναντι στη Γιουβέντους.




Oι Παριζιάνοι το πάλεψαν πολύ, αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη, καθώς είχαν τέσσερα (!) δοκάρια στο παιχνίδι. Μαζί με τα δύο στην πρώτη αναμέτρηση, έφτασαν συνολικά τα έξι στη σειρά. Με τέτοιο στατιστικό δεν είχαν πολλές ελπίδες για την ανατροπή, κόντρα σε ένα σύνολο που έκανε κατάθεση ψυχής.

Αυτό που μένει να μάθουν οι Βεστφαλοί, είναι ο αντίπαλός τους στο παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο. Εάν θα είναι η Μπάγερν Μονάχου σε μια... επανάληψη του τελικού το 2013 (ξανά στο ίδιο γήπεδο), ή εάν θα βρουν απέναντί τους τη Ρεάλ Μαδρίτης. Βαυαροί και Μαδριλένοι είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 2-2 στην αναμέτρηση επί γερμανικού εδάφους και σε λίγες ώρες διεξάγεται η ρεβάνς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
Ο Χούμελς έγραψε ιστορία στο Champions League μαζί με την Ντόρτμουντ

Εκτός από ήρωας για την Ντόρτμουντ, ο Ματς Χούμελς έγραψε ιστορία στο Παρίσι, διότι έγινε ο τρίτος γηραιότερος σκόρερ στην ημιτελική φάση του Champions League σε ηλικία 35 ετών και 143 ημερών, πίσω από τους Ράιαν Γκιγκς (37 ετών και 148 ημερών) και Εντίν Τζέκο (37 ετών και 54 ημερών).


Η Παρί Σεν Ζερμέν του Λουίς Ενρίκε πλήρωσε την αστοχία της, καθώς έχασε σωρεία ευκαιριών, τόσο στο ματς του «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» πριν από έξι ημέρες, όσο και στο «Παρκ ντε Πρενς». Είχε 4 δοκάρια (στο 48' με τον Ζαΐρ-Εμερί, στο 62΄ με τον Μέντες, στο 86΄ με τον Εμπαπέ και στο 88΄ με τον Βιτίνια), αλλά αυτό που μετρά στο τέλος της βραδιάς, είναι το τελικό αποτέλεσμα.


Παρί Σεν Ζερμέν - Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-1

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί (76' Λι), Βιτίνια, Ρουίθ (64' Ασένσιο), Ντεμπελέ, Ράμος (63' Μπαρκολά), Εμπαπέ

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Ζάμπιτσερ, Τζαν, Σάντσο (67' Ζίλε), Μπραντ (85' Νμετσά), Αντεγέμι (56' Ρόις), Φίλκρουγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου