Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

Ένα όνειρο… τρελό έγινε πράξη: Στον τελικό του Conference o Ολυμπιακός, νίκησε την Άστον Βίλα (2-0) Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο τη Φιορεντίνα στους 29 Μαΐου στην «OPAP Arena».




ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

 

 4


Την πιο μεγάλη στιγμή της ποδοσφαιρικής του ιστορίας βιώνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 2-0 την Άστον Βίλα και στο «Γ. Καραϊσκάκης», για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον τελικό του Conference League.

Με συνολικό σκορ 6-2 οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι που θα κρίνει το τρόπαιο και το οποίο θα γίνει στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την «OPAP Arena». Αντιπαλος της ελληνικής ομάδας στις 29 Μαΐου είναι η Φιορεντίνα, που την προηγούμενη σεζόν είχε φτάσει ξανά στον τελικό, αλλά είχε ηττηθεί από τη Γουέστ Χαμ.






Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ελληνικής ομάδας στο φαληρικό γήπεδο. Ο Μαροκινός βρήκε δίχτυα στο 10' και το 81', ενώ συνολικά στη σειρά με την αγγλική ομάδα σημείωσε πέντε τέρματα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και έκλεισε ιδανικά το ματς

Ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έβαλε τους Άγγλους σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, έχοντας ως «προίκα» τη νίκη του με 4-2 στην έδρα της Άστον Βίλα. Από συνδυασμό Ποντένσε, Κίνι και ασίστ του τελευταίου, ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 10', σκοράροντας για 9η φορά στην διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, ήταν -ακόμη πιο- εύκολο για τους γηπεδούχους να διαχειριστούν την κατάσταση. Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ είχε την κατοχή, αλλά ήταν ακίνδυνη και η ομάδα του Μεντιλίμπαρ περίμενε την ευκαιρία να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση.




Αν είχαν οι Άγγλοι κάποιες ελπίδες να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αυτές εξανεμίστηκαν στο... τείχος του Τζολάκη. Όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει ο 22χρονος γκολκίπερ, ήταν αποτελεσματικός. Πιο χαρακτηριστικές στιγμές ηταν στο 29', όταν έπεσε στα πόδια του Μπέιλι και έβγαλε το τετ-α-τετ, όμως ακόμα πιο κομβική ήταν η επέμβασή του στις καθυστερήσεις (45+4') του ημιχρόνου, όταν σε σουτ του Ντιαμπί η μπάλα άλλαξε πορεία, όμως άπλωσε το χέρι του και την έστειλε κόρνερ. Πολύ δύσκολη απόκρουση και με τεράστια σημασία, αφού η Άστον Βίλα δεν βρήκε το γκολ που χρειαζόταν στο ημίχρονο για να μπορέσει να μπει ξανά στο ματς.




Στο δεύτερο ημίχρονο οι «χωριάτες» δεν θύμιζαν ούτε στο ελάχιστο ομάδα που (θεωρητικά) θα προσπαθούσε να πετύχει τρία γκολ για να διεκδικήσει την πρόκριση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκλεισαν όλους τους διαδρόμους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο ελπίδας στους φιλοξενούμενους. Όσο περνούσε η ώρα, το μόνο που απέμενε ήταν να επικυρωθεί ο θρίαμβος και να αρχίσουν τα πανηγύρια στον Πειραιά.

Όμως, η βραδιά είχε και... επιδόρπιο. Στο 81' ο Ελ Κααμπί διαμόρφωσε το τελικό 2-0 (πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με 10 γκολ) και το ζευγάρι των ημιτελικών άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε: με τον Μαροκινό να βλέπει το γκολ του να ακυρώνεται αρχικά ως οφσάιντ, αλλά τελικά να κατακυρώνεται μέσω VAR!




Τίποτα πια δεν μπορούσε να στερήσει από την ελληνική ομάδα το ραντεβού με τη Φιορεντίνα στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. Πλέον, μένει άλλο ένα βήμα για να φτάσει και στο πολυπόθητο τρόπαιο.



Το πάρτι στον Πειραιά ξεκίνησε με το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, ενώ το γλέντι αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το πρωί.


Ολυμπιακός - Άστον Βίλα 2-0

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί


Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν (87΄ Μουνρό), Κας (87΄ Χέιντεν), Μπέιλι (87΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου