Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

Διαβεβαιώσεις ότι έρχεται σταδιακή μείωση στην τιμή της βενζίνης Για την τιμή της βενζίνης και το e-katanalotis μίλησε ο Κώστας Σκρέκας.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 
 

Για τις τιμές των καυσίμων, το ΦΠΑ αλλά και το e-katanalotis στα σούπερ μάρκετ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων, «η βενζίνη ήδη τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει και αποκλιμακώνεται η τιμή της, αργά» είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι παρακολουθούνε τις τιμές. Αναφέρθηκε επίσης στον ΦΠΑ, όπως είπε ο ίδιος εξέτασε τη μείωσή του, εξηγώντας ότι αυτή δεν θα επηρέαζε την τσέπη του καταναλωτή θετικά αλλά θα επιβάρυνε τα δημόσια έσοδα, τα οποία απαιτούνται για την υποστήριξη των τομέων όπως η υγεία και η παιδεία.






«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της ακρίβειας μέχρι ο καταναλωτής να το νιώσει στην τσέπη του», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο πληθωρισμός τροφίμων δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.


Συγκεκριμένα, στα σούπερ μάρκετ, ο πληθωρισμός καταγράφηκε στο 0,28% τον Μάρτιο. Ακόμη, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός τροφίμων μειώθηκε κατά 40%.

«Η Ελλάδα από το 2019 μέχρι το 2024, έχει συνολικά τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό στην Ευρώπη. Στην 4ετία, στα τρόφιμα είχαμε 30,1% πληθωρισμό και δείτε πόσο είχαν άλλες χώρες. Ο τζίρος ανά τετραγωνικό μέτρο στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, είναι ο μισός από αυτόν στη Ρουμανία και κατά 30% χαμηλότερος από την Πορτογαλία. Έχουμε πολλές αίθουσες, έχουν πολλά λειτουργικά οι αλυσίδες και μικρότερο τζίρο. Τα σούπερ μάρκετ θα είχαν υπερκέρδη αν δεν βάζαμε το πλαφόν».


Μέσω του e-katanalotis, τα νοικοκυριά ενημερώνονται για τις αποκλίσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ, προσφέροντας τη δυνατότητα εξοικονόμησης έως και 15% στις αγορές τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας

Ως παράδειγμα, ανέφερε τις βρεφικές πάνες, όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμές από 7,96 ευρώ έως 14,42 ευρώ. Μέσω της εφαρμογής, ένα νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 5 ευρώ μόνο από αυτό το προϊόν.

«Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής, που έκανε η κυβέρνηση μας, βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να προστατεύσουμε το ελληνικό νοικοκυριό».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου