Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

Χαμός με την Eurovision – Αποκλείστηκε ξαφνικά η χώρα με το μεγαλύτερο φαβορί





Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως δεν επετράπη στον εκπρόσωπο της Ολλανδίας να κάνει πρόβες για τον τελικό της Eurovision.


Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη φετινή Eurovision. Αναλυτικότερα, μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον Β’ ημιτελικό το βράδυ της Πέμπτης, η EBU πιθανολογείται πως αποφάσισε να μην αφήσει τον τραγουδιστή της Ολλανδίας Joost Klein να κάνει πρόβα για τον τελικό της Eurovision.

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα, η EBU ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο Joost Klein απομακρύνθηκε από τις πρόβες της Eurovision μετά από περιστατικό που αναφέρθηκε», και πως διεξάγει έρευνα.



Το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Β’ ημιτελικού της Eurovision, επικράτησε αμηχανία όταν οι συμμετοχές της Ολλανδίας αλλά και του Ισραήλ μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν μαζί για να δεχτούν αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Τότε ένας δημοσιογράφος ρώτησε την Ισραηλινή Εντέν Γκολάν αν θεωρεί πως η παρουσία της στον διαγωνισμό, μπορεί να προκαλούσε κίνδυνο για τους άλλους συμμετέχοντες και το κοινό. Στο άκουσμά της ερώτησης η Εντέν Γκολάν φάνηκε πως αισθάνθηκε άβολα. Κάποιος από τους παρευρισκόμενους ακούστηκε να της λέει πως δεν χρειάζεται να απαντήσει στην ερώτηση αν δεν θέλει, την ώρα που ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας δίπλα της είχε καλύψει το πρόσωπό του με ένα πανί.


Μάλιστα σε βίντεο ακούγεται την ώρα που της λένε πως δεν χρειάζεται να απαντήσει στην ερώτηση, ο ίδιος να απαντά «Όχι, να απαντήσει».

Μετά την ακύρωση της πρόβας, ο Ολλανδός Joost Klein έκανε unfollow τον επίσημο λογαριασμό της Eurovision

Ο Joost Klein έκανε unfollow στον επίσημο λογαριασμό του Διαγωνισμού της Eurovision στο Instagram. Παράλληλα, φαίνεται  ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αποχώρησης (οικειοθελώς) ή αποβολής από την EBU.

Ο Joost Klein συμμετείχε κανονικά στην εναρκτήρια flag parade στη σκηνή της Eurovision κατά τη διάρκεια της πρόβας, ντυμένος με τα ρούχα του performance του. Όμως δεν ερμήνευσε ποτέ το τραγούδι του «Europapa». Χωρίς κανένα σχόλιο από την παραγωγή, απλώς παρέλειψαν τον αριθμό 5 και αντ’ αυτού πήγαν από το Λουξεμβούργο που ήταν στο 4, στο Ισραήλ που εμφανιζόταν 6ο.

Η EBU μέσω εκπροσώπου της έκανε την ακόλουθη αινιγματική δήλωση: «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι να δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο σχετικά με αυτό και θα ενημερώσουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία».

Σύμφωνα με το ogaegreece.com το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η EBU και διερευνά έγινε μετά τον χθεσινοβραδινό ημιτελικό και όχι μεταξύ παρέλασης και εμφάνισης. Στο ρικάπ της γενικής πρόβας πάντως, η πρόβας της Ολλανδίας παρουσιάστηκε κανονικά, σύμφωνα και με τον OGAE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου