Τρίτη, Μαΐου 14, 2024

JOBmatch: Κατεβάστε ΕΔΩ την εφαρμογή της ΔΥΠΑ με ανοιχτές θέσεις εργασίας Κάνε... match με κάποια επιχείρηση και βρες δουλειά άμεσα. Πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή της ΔΥΠΑ.





 


Γράφει η Γεωργία Καλαντζή
 


Η ΔΥΠΑ παρουσιάζει την καινοτόμα εφαρμογή JobMatch, προσφέροντας ένα νέο εργαλείο για την αντιστοίχιση θέσεων εργασίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

Μέσω της εφαρμογής, ο εργαζόμενος μπορεί να διαμορφώσει το προφίλ του και να επιλέξει τις προτιμήσεις του, όπως το επάγγελμα, το ωράριο εργασίας, την περιοχή και το εύρος μισθού.


Παράλληλα, οι εργοδότες μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ τους και να εντοπίσουν άμεσα κατάλληλους υποψηφίους για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην επιχείρησή τους.

Όλη η διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της συνέντευξης, μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 4 λεπτά, είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε τηλεφωνικά. Αυτή η καινοτόμα εφαρμογή απευθύνεται στους κλάδους προσωρινής και μόνιμης απασχόλησης, εστιαζόμενη ιδιαίτερα στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού.
Πως λειτουργεί το JOBmatch




ADVERTISING


Κατεβάζω δωρεάν την εφαρμογή;

Ναι, την εφαρμογή μπορείς να την κατεβάσεις δωρεάν από το Play Store ΕΔΩ αν έχεις Αndroid συσκευή και από το App Store αν έχεις iOS συσκευή.


Γιατί ζητούνται τόσα στοιχεία για το προφίλ μου;

Στο προφίλ σου, σου ζητάμε να συμπληρώσεις τα απαραίτητα για την εγγραφή σου στοιχεία. Τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως AΦΜ, ΑΜΚΑ κτλ, δεν είναι απαραίτητα, αλλά αν τα συμπληρώσεις, θα βοηθήσεις την επιχείρηση στη διαδικασία πρόσληψης και παράλληλα, ο αλγόριθμός μας θα σε εμφανίζει πιο συχνά στις επιχειρήσεις όταν ψάχνουν υποψηφίους με τα χαρακτηριστικά σου.

Πώς επιλέγομαι για μια δουλειά;


Οι εργοδότες, ψάχνουν για υποψηφίους, βάζοντας ως φίλτρα πληροφορίες που έχεις στο προφίλ σου, όπως κατηγορία επιχείρησης, θέση εργασίας, χρόνια προϋπηρεσίας, επιθυμητό ημερομίσθιο, επιλεγμένο ωράριο και τοποθεσία. Με βάση αυτά τα φίλτρα εμφανίζονται αποτελέσματα υποψηφίων και από την πλευρά της η επιχείρηση, επιλέγει να σου στείλει notification για να κλείσετε συνέντευξη.

Πληρώνω για να κλείσω συνέντευξη;

Η εφαρμογή JOBmatch διατίθεται δωρεάν και σε προβάλλει σε πραγματικό χρόνο, σε όλες τις επιχειρήσεις που ψάχνουν υποψήφιο με τα χαρακτηριστικά σου.

Πώς επιλέγω πού θέλω να δουλέψω;


Για να εμφανιστείς στις ευκαιρίες εργασίας που προτιμάς και να μπορούν να σε δουν και να σε επιλέξουν οι εργοδότες, απλώς συμπληρώνεις τα διαθέσιμα φίλτρα και έπειτα σε προβάλλουμε εμείς σε όλο μας το δίκτυο, σε πραγματικό χρόνο, όποτε προκύπτει μια ανάγκη. Στη συνέχεια, μια επιχείρηση θα σε ειδοποιήσει ότι σε επέλεξε και αποφασίζεις εσύ αν θα «ματσάρεις» ή όχι.

Αν κλείσω συνέντευξη και δεν εμφανιστώ τι θα συμβεί;

Για να ακυρωθεί ή επαναπρογραμματιστεί μια συνέντευξη, θα πρέπει να ειδοποιήσεις τον εργοδότη μέσω της εφαρμογής, μέχρι 1 ώρα πριν. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε θα μπορεί να δηλώσει ότι δεν εμφανίστηκες και να πάρεις 0 rating, οπότε θα πρέπει να είσαι συνεπής.



Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι: «Με τη νέα εφαρμογή JOBmatch κάνουμε ακόμα ένα βήμα για τη διασύνδεση των εργαζομένων με τους εργοδότες. Η νέα αυτή καινοτόμος υπηρεσία ξεκινά από τον τουρισμό και την εστίαση, δύο σημαντικούς κλάδους για τη χώρα, στους οποίους καταγράφεται αυξημένη ανάγκη για προσωπικό.

Επιβεβαιώνουμε έμπρακτα πως η ΔΥΠΑ πλέον δεν δίνει μόνο επιδόματα αλλά δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης στους συμπολίτες μας. Αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες της. Με ενεργές δράσεις απασχόλησης, μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουμε καταφέρει να μειώσουμε σημαντικά το ποσοστό ανεργίας και να στηρίζουμε την αγορά εργασίας. Συνεχίζουμε».

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η ΔΥΠΑ «ρίχνει στη μάχη» ένα ακόμα καινοτόμο εργαλείο για την αποτελεσματικότερη και άμεση διασύνδεση επιχειρήσεων που ψάχνουν για εργαζόμενους με όσους ψάχνουν για δουλειά. Ξεκινάμε την πιλοτική εφαρμογή στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στην εύρεση προσωπικού και θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα.

Το JOBmatch φέρνει, κυριολεκτικά, στα χέρια των ανέργων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων τη δυνατότητα να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο και να αποφασίζουν χωρίς καμία διαμεσολάβηση, σε λίγα μόνο λεπτά, αν θα προχωρήσουν σε συνέντευξη εργασίας. Συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό της ΔΥΠΑ, την αναβάθμιση της εργαλειοθήκης μας και τον σχεδιασμό νέων υπηρεσιών ώστε να ενισχύσουμε τη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας».



Σημειώνεται ότι η χρήση της πλατφόρμας για τις επιχειρήσεις λειτουργεί αποκλειστικά μέσω browser. Μπορούν να κάνουν είσοδο και εγγραφή μέσω browser από σταθερό υπολογιστή, tablet ή smartphone και η πλατφόρμα λειτουργεί από όλους τους browser (Chrome, Firefox, Safari, Edge, κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου