Σάββατο, Μαΐου 04, 2024

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη φορά Ο Σαντίκ Kαν κερδίζει ιστορική τρίτη θητεία ως δήμαρχος του Λονδίνου.


AP Photo

 


 


Ο κέρδισε μια ιστορική τρίτη θητεία ως δήμαρχος του Λονδίνου, καθώς έχουν πλέον ανακοινωθεί και οι 14 εκλογικές περιφέρειες του Λονδίνου.

Στα 53 του χρόνια, ο Καν - γιος πακιστανών μεταναστών που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα - νίκησε την υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος Σούζαν Χολ και ξεπέρασε τον προκάτοχό του Μπόρις Τζόνσον που είχε εξασφαλίσει δύο θητείες στην δημαρχία του Λονδίνου.






Σύμφωνα με το Skynews ο Καν κέρδισε με ποσοστό 43,7% των ψήφων ενώ η συντηρητική αντίπαλός του Σούζαν Χολ έλαβε 32,6%.

Η συμμετοχή άγγιξε το 40,5%.


Το BBC μεταδίδει πως ο Καν κέρδισε τουλάχιστον εννέα από τις 14 περιφέρειες κερδίζοντας δύο από τους Συντηρητικούς.

Μέχρι στιγμής, o Καν έχει κερδίσει στις περιφέρειες Lambeth & Southwark, Barnet & Camden, City of London & East, Merton & Wandsworth, Greenwich & Lewisham, Enfield & Haringey και North East, τις οποίες κέρδισε στην τελευταία αναμέτρηση του 2021.


Κέρδισε το West Central από τους Συντηρητικούς, με μια μετατόπιση 5,2% προς τους Εργατικούς από τους Συντηρητικούς και το South West από τους Συντηρητικούς με μια μετατόπιση 2,7%.

Το BBC εκτιμά ότι το αποτέλεσμα από άποψη ψήφων θα είναι περίπου 43% για τον Καν και 33% για την αντίπαλό του των Τόρις Σούζαν Χολ.

Αυτό θα αντιπροσωπεύει μια μεταστροφή 2,5% από τους Τόρις στους Εργατικούς.


Υπήρχαν φόβοι στο Εργατικό Κόμμα ότι η ψηφοφορία θα ήταν πολύ πιο κοντά, εν μέσω ανησυχιών για χαμηλή συμμετοχή.

Ωστόσο, ο Καν συγκέντρωσε 1.088.225 ψήφους, έναντι 811.518 της Σούζαν Χολ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου