Κυριακή, Μαΐου 05, 2024

Κολοσσός από το Αμπού Ντάμπι ενδιαφέρεται για την εξαγορά της μητρικής της Nova H Emirates Telecommunications Group Co «καλοβλέπει» την εξαγορά της United Group που έχει τη Nova.





 

Την πιθανή εξαγορά της United Group, της μητρικής εταιρείας της Nova, εξετάζει σύμφωνα με το Bloomberg η Emirates Telecommunications Group Co, με έδρα το Άμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg, ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιδιώκει την περαιτέρω επέκταση του στο εξωτερικό και η United Group φαίνεται πως βρίσκεται στους σχεδιασμούς του.


Η United Group είναι πολυεθνικός εναλλακτικός πάροχος τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με έδρα την Ολλανδία, ο οποίος λειτουργεί τόσο τηλεπικοινωνιακές πλατφόρμες όσο και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στο χαρτοφυλάκιό της είναι η Nova στην Ελλάδα, ενώ δραστηριοποιείται και σε Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο.

Η «E&», όπως είναι γνωστή η αραβική εταιρεία, έχει αξιολογήσει μια πιθανή αγορά της United Group και η ιδιοκτήτρια της BC Partners εκτιμάται πως θα μπορούσε να ζητήσει έως και 8 δισεκατομμύρια ευρώ.









Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg, η BC Partners εξετάζει σοβαρά την πώληση και μάλιστα έχει ξεκινήσει συνεργασία με συμβούλους για να διερευνήσει την αποτίμηση της εταιρείας και το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλοι μνηστήρες.

Η επίσημη διαδικασία πώλησης ενδέχεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις διαδικασίες να αναφέρουν πως βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο και πως ένα πιθανό ενδεχόμενο είναι η πώληση της United Group να γίνει τμηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου