Τρίτη, Μαΐου 07, 2024

Επίθεση με χημικά από την αστυνομία στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (Photos- βίντεο)




Με χημικά και σπρωξίματα απώθησαν άνδρες των ΜΑΤ διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης, στο Σύνταγμα.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές πάνω από την πλατεία Συντάγματος και με βία προσπάθησαν διαλύσουν την πορεία.

Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» η συγκέντρωση οργανώθηκε, από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, μετά τη χθεσινή επίθεση του Ισραήλ στην Ράφα όπου άμεσα κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σε σκηνές σε μια πολύ περιορισμένη περιοχή.

Η αστυνομία επιτέθηκε και στους διαδηλωτές που ήταν έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου.

Με ρίψη χημικών και βίαιες απωθήσεις αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, ορμώμενοι από το νέο «σφυροκόπημα» των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι, οι οποίοι, κρατώντας πανό και σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, ζητούσαν να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στη Γάζα.

 

H ένταση προκλήθηκε όταν άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν έντονα και άρχισαν να ρίχνουν χημικά στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και επιχείρησαν να πλησιάσουν τη Βουλή, εμπνευσμένοι, προφανώς, από την… αντιμετώπιση που χαίρουν οι φοιτητές σε ΗΠΑ και Ευρώπη που «τολμούν» να διαμαρτυρηθούν για τον συνεχιζόμενο σφαγιασμό αμάχων Παλαιστίνιων. Η ατμόσφαιρα σύντομα κατέστη αποπνικτική, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από το σημείο.

 

Σημειώνεται πως η συγκέντρωση είχε οργανωθεί από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις μετά τις τελευταίες εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στη συνοριακή πόλη Ράφα. Λόγω της συγκέντρωσης αλληλεγγύης, πέριξ της πλατείας Συντάγματος επικρατούν προσωρινά κυκλοφορικές ρυθμίσεις.

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Τρίτη 7 Μαΐου 2024.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Τρίτη 7 Μαΐου 2024.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου