Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Τα πρώτα αποτελέσματα - Πότε βγαίνουν Έφτασε η ώρα για τα πρώτα, προσωρινά αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2024.





ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 
 


Τις επόμενες ώρες και μέχρι την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 της ΔΥΠΑ. Στην αρχή, θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα να ξεκινά την 1η Ιουλίου.

Συνολικά υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις για 899.892 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Φέτος θα διατεθούν συνολικά 300.000 voucher διακοπών.



Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς κάνετε ένσταση στα προσωρινά αποτελέσματα




Αφού αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες, ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων. Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων. Συνήθως οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους δύο ή τρεις μέρες για ενστάσεις.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ). Όταν ανοίξουν οι ενστάσεις θα μπορείτε να επιλέγετε και να σας ανακατευθύνει το σύστημα.


Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ) και
να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.
Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς βλέπω τα οριστικά αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα τα βλέπετε στη σχετική ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ μόλις ανακοινωθούν. Θα μπορείτε να δείτε αν είστε δικαιούχος, ανάλογα με τους 4 τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ σας.

Πιο αναλυτικά, όταν δημοσιευτούν οι πίνακες μπαίνετε ΕΔΩ και θα οδηγήστε στη σχετική σελίδα αυτόματα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πάτε στο τέλος της σελίδας και να ανοίξετε ένα από τα παρακάτω αρχεία:Προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελουμένων
Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Δικαιούχων
Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Ωφελούμενων Μελών
Προσωρινός Πίνακας μη Επιλεγομένων Δικαιούχων λόγω Μοριοδότησης

Στο προσωρινό Μητρώο θα αναγράφονται:Οι Κωδικοί Αριθμοί Αιτήσεων των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
Tα μόρια των δικαιούχων για καθένα από τα κριτήρια επιλογής, τυχόν προσαύξηση (για τις περιπτώσεις ΑμεΑ), η συνολική μοριοδότηση και η σειρά κατάταξής τους.
Tα αρχικά και τα δύο τελικά γράμματα του ονοματεπώνυμου των ωφελούμενων μελών ανά δικαιούχο και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
H ένδειξη για την έκδοση ή μη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για κάθε επιλεγόμενο δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού που πληροί τις προϋποθέσεις.

Δικαιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ένδειξη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δεν έχουν επιλεγεί για την επιδότηση διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα.
Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Οι διανυκτερεύσεις και τα ακτοπλοϊκά

Οι διανυκτερεύσεις μέσω του προγράμματος θα κατανέμονται ως εξής:


Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.Στις περιοχές της Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου επιτρέπονται έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις.
Στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου, καθώς και στη Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων), μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Οι επιδοτήσεις για τον Αύγουστο, τον Δεκέμβριο και το Πάσχα θα είναι αυξημένες κατά 20%. Η αυξημένη επιδότηση ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με συμμετοχή των δικαιούχων στο 25%. Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), καθώς και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.


Επιπλέον, για τα ΑμεΑ παρέχεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και απαλλαγή από κυρώσεις σε περίπτωση μη χρήσης των επιταγών τους.

Οι γονείς δικαιούνται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

Φέτος, επιπλέον μόρια θα δοθούν σε πολίτες που δεν έχουν λάβει επιταγές στο παρελθόν ή δεν έλαβαν επιταγή λόγω μοριοδότησης στα δύο τελευταία προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου