Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2024

Γεροβασίλη: «Το κείμενο των 87 δεν αμφισβητεί τον Κασσελάκη...»

 




Στο κείμενο που συνυπογράφει με άλλα 86 στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε η Όλγα Γεροβασίλη στο Attica το βράδυ της Πέμπτης.



Για τη συλλογή υπογραφών υπέρ Κασσελάκη, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «θα προστατεύσουν, ας πούμε, τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Προφανώς δεν είναι πολύ φίλοι του Στέφανου Κασσελάκη, αυτοί, οι οποίοι το κάνουν. Διότι ο Στέφανος Κασσελάκης δε φοβάται το διάλογο, ο ίδιος το λέει, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απειλείται από κάποιον και δεν αμφισβητείται και δεν καταλαβαίνω ποιος σκέφτηκε ότι πρέπει να τον προστατεύσει...

από κάτι. Νομίζω ότι υποτιμούν τον Πρόεδρο, δεν νομίζω ότι του κάνουν καλό».

Γεροβασίλη για το κείμενο των 87

Αναφερόμενη στο κείμενο των υπογραφών, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «είχαμε πριν λίγες μέρες μια ανοιχτή ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα social media που έβαζε σε ένα τεράστιο κείμενο όλη την ατζέντα των επόμενων βημάτων που ο ίδιος σκέφτεται και για την πολιτική κατάσταση και για τα ζητήματα που είχαν ανοίξει, έτσι κι αλλιώς, στην κοινωνία και για την Κεντροαριστερά και τα ζητήματα της λειτουργίας από εδώ και μπρος του κόμματος και πως σκέφτεται να προχωρήσει. Αυτά τέθηκαν ανοιχτά» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «όμως τα συλλογικά όργανα του κόμματός μας έχουν περίπου έξι μήνες να συνεδριάσουν. Έγιναν Ευρωεκλογές, υπήρξε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και η Κοινοβουλευτική Ομάδα ζητούν, το ζήτησαν και άλλοι βουλευτές προχθές, διότι διεκόπη η ΚΟ λόγω κωλύματος του Προέδρου και με προγραμματισμό ότι θα συνεχιστεί, το οποίο και δεν έγινε βεβαίως, γιατί ο Πρόεδρος χρειάστηκε να πάει ταξίδι».

«Αυτά είναι θέματα, τα οποία συζητούνται στα όργανα. Επομένως θέσαμε την ατζέντα», είπε, συμπληρώνοντας ότι είθισται «πριν από κομματικές συζητήσεις, κάποιοι θέτουν και ατζέντες πολιτικές. Αυτό κάνει και αυτό το κείμενο, θέτει τρία πράγματα σε συζήτηση, από αυτά που δημιούργησαν έντονους προβληματισμούς – και δεν μιλάω για προσωπικούς προβληματισμούς – μιλάω και για προβληματισμούς που εισπράττουμε και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και από τον κόσμο και από την κοινωνία κλπ».

Όπως είπε η Όλγα Γεροβασίλη, για την ίδια «πιο κρίσιμο και πιο επείγον και για αυτό και μπαίνει στην επιστολή είναι τα θέματα ήθους, θέματα διαφάνειας, τα οποία μπήκαν σε ατζέντα», ενώ ερωτηθείσα αν εννοεί τα «μαύρα ταμεία», είπε «βεβαίως, όπως και η δολοφονία χαρακτήρων για ανθρώπους, που το ίδιο το κόμμα κάλεσε σε μια δουλειά για να την κάνουν και την έκαναν με επάρκεια και από εκεί και πέρα υπήρξε και προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων ως αργόμισθοι κτλ».

Δεν υπάρχει ρήξη και αμφισβήτηση του Κασσελάκη

Αναφερόμενη στην επιστολή των 87 ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει επιστολή ρήξης και δεν υπάρχει ρήξη και δεν υπάρχει αμφισβήτηση ούτε του Προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη».

Απεναντίας, όπως είπε, «είναι μια ατζέντα, η οποία θέτει μερικά ζητήματα, για να συζητηθούν επειγόντως, όπως επιβάλλεται, στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διότι είμαστε ένα κόμμα και στην Αριστερά ξέρετε η συλλογική δράση προτάσσεται της ατομικής».

«Σημασία έχει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πει την άποψή του χωρίς να ποινικοποιείται και αυτό είναι κατάκτηση στην Αριστερά, ξέρετε και πολλές φορές έχουμε κατηγορηθεί ως υπερβολικοί για αυτό», επεσήμανε και συνέχισε:

«Το κείμενο είναι καθαρό. Δεν αμφισβητείται ο Πρόεδρος, πιο καθαρά δεν μπορώ να το πω»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου