Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Ωραίο μου πλυντήριο» η Βουλή για τα μεγάλα σκάνδαλα

 

«Ωραίο μου πλυντήριο» η Βουλή για τα μεγάλα σκάνδαλα

Όλοι οι… κατασκευαστές σκανδάλων συνιστούν τη Βουλή των Ελλήνων.

Από τον Νοέμβριο του 2023 «λιμνάζει» στη Βουλή η δικογραφία που βάζει στην ίδια πρόταση το όνομα του Τάκη Θεοδωρικάκου με τη Greek Mafia λόγω των στενών δεσμών ανθρώπων του υποκόσμου με υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, γεγονός που επέτρεπε στους μαφιόζους να γνωρίζουν -λόγου χάρη- πόσο ταραγμένο ήταν το θυμικό του τότε υπουργού Προστασάις του Πολίτη και νυν υπουργού Ανάπτυξης με τον τότε υφιστάμενό του στην Κατεχάκη, Λευτέρη Οικονόμου.

 

Παρά το γεγονός ότι η δικογραφία ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια την ίδια ημέρα που διαβιβάστηκε (27/11/2023), κανένα κοινοβουλευτικό στέλεχος της αντιπολίτευσης -απ΄ οποιοδήποτε κόμμα- δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για να αναγνώσει (έστω) το περιεχόμενό της.

Επιπλέον, κανένα επιτελείο κόμματος της μειοψηφίας δεν αναρωτήθηκε μήπως θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί πώς υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μετατράπηκαν σε βραχίονες εξυπηρέτησης μαφιόζικων συμφερόντων ή γιατί ο επικεφαλής της συνοδείας του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη περιλαμβανόταν στις επικοινωνίες που βρέθηκαν στο κινητό του δολοφονημένου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Γέρακα, Γ. Μήτσου.

Εν προκειμένω, κανείς δεν μπορεί να ψέξει την πλειοψηφία, η οποία έχει επιδείξει μαεστρία στην κοινοβουλευτική συγκάλυψη σκανδάλων, όπως η λίστα Πέτσα, οι υποκλοπές ή το έγκλημα και το μπάζωμα των Τεμπών. Την ίδια ημέρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ανακοινώθηκε και στην Ολομέλεια. Ως εκ τούτου, βγάζει μάτι η απροθυμία ή η ανεπάρκεια σύσσωμης της μειοψηφίας να πράξει τα δέοντα και να χρησιμοποιήσει τα αντιπολιτευτικά εργαλεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.

Παραδείγματος χάρη, δεν ζητήθηκε η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να κληθούν τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για να αποσαφηνίσουν αν πήραν μέτρα και αν «ξήλωσαν» τα «βαποράκια» της Greek Mafia εντός της Αστυνομίας. Στο ίδιο πλαίσιο, θα μπορούσε να προταθεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής επί τη βάσει της δικογραφίας, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το Κουτί της Πανδώρας τόσο για την κυβερνητική πλειοψηφία όσο και για την ανίερη σύμφυση μαφιόζων και Αστυνομίας. 

Τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη γιατί πολύ απλά κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν είχε ιδέα πως μία τόσο σημαντική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή. Όσο για το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρικάκος υπουργοποιήθηκε παρά το ότι το όνομα του περιλαμβάνεται σε αυτήν την ανατριχιαστική υπόθεση, η απάντηση είναι πως ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να παρακολουθήσει το μισό υπουργικό συμβούλιο, μέλη της οικογένειας του, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ή απλούς πολίτες. Σιγά μην ήταν εμπόδιο η Greek Mafia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου