Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Το «καρφί» του Γιώργου Παπανδρέου στον Τσίπρα για το «Ολαντρέου» και η αντίδραση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΒΙΝΤΕΟ





Στις εργασίες της διήμερης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας από κοινού με το Ίδρυμα Ζάεφ, συμμετείχε χθες Δευτέρα (17.6.24) ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης, έκανε εκτενή αναφορά στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο πρώτο μνημόνιο, στα χρόνια του «αντιμνημονίου» του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιθέσεις που έκαναν στελέχη της Κουμουνδούρου στην τότε κυβέρνηση.

«Το προοδευτικό μέτωπο που δημιουργήθηκε στη Γαλλία απέναντι στο φασισμό, απέναντι στην ανάδυση του συντηρητισμού, νομίζω ότι είναι παράδειγμα για όλους», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές στη Γαλλία.

Στο σημείο αυτό, ο Γ. Παπανδρέου θύμισε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στον Αλ. Τσίπρα τα περί «Ολαντρέου» που έλεγε τότε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ήταν εδώ (σ.σ. ο Ολάντ) θα μπορούσαμε να έχουμε και ένα πάνελ Ολαντρέου, Αλέξη μου», είπε ο Γ. Παπανδρέου χαμογελαστός.

Με τον Αλ. Τσίπρα να γελάει και να κάνει χειρονομία ότι συμφωνεί.

«Ο πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντρέου, διότι θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα», ήταν η φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου