Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024

Αμοργός: Αποκάλυψη - Αυτή είναι η φωτογραφία που έστειλε ο Αμερικανός πριν εξαφανιστεί Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον Αμερικανό τουρίστα που εξαφανίστηκε στην Αμοργό.





 

 


Τρεις ημέρες αγωνίας περνά η σύζυγος του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα Έρικ Κάλμπετ που εξαφανίστηκε από προσώπου γης στην Αμοργό. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται, με τα δεδομένα γύρω από την εξαφάνισή του να παραμένουν ίδια.

Ο πρώην αστυνομικός θέλησε να διασχίσει ένα μεγάλο μονοπάτι στην Αμοργό, από την περιοχή της Αιγιάλης μέχρι και τα Κατάπολα, με το τελευταίο του στίγμα να καταγράφεται σε κάμερα. Ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του μέσω μηνυμάτων ήταν η σύζυγός του, η οποία έλαβε στο whatsapp μία φωτογραφία από το μονοπάτι, το οποίο επρόκειτο να διασχίσει.


Χθες, τo κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έφερε στη δημοσιότητα το τελευταίο μήνυμα του αγνοούμενου.

«Είμαι εντυπωσιασμένη! Δε βλέπω την ώρα να έρθω εκεί και να κάνουμε πεζοπορία μαζί», ήταν η απάντησή της.

 




Λίγες ώρες αργότερα, η σύζυγός του έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον αναζητούσε:


«Ακόμα τον ψάχνουμε. Ίσως να έχετε δει το ελικόπτερο να κάνει κύκλους μαζί με ομάδες διάσωσης στο έδαφος. Αν τον έχετε δει, παρακαλώ στείλτε μου ένα μήνυμα».

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα, όμως όπως ανέφερε στο Star μέλος της ΕΔΟΚ Αμοργού, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες, καθώς έχει πολλή ζέστη.

«Οπότε καταλαβαίνουμε ότι οι ώρες που περνάνε είναι πάρα πολύ κρίσιμες και το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή».
Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τον Αμερικανό τουρίστα λίγο πριν την εξαφάνισή του

Βίντεο-ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Πέμπτης (13/6), στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που ο 59χρονος τουρίστας, Έρικ Κάλμπετ, βγαίνει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαμένει στην Αμοργό για να ξεκινήσει την πεζοπορία του.


Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τον πρώην αστυνομικό να βγαίνει από το ξενοδοχείο, φορτωμένος με τον απαραίτητο εξοπλισμό και να κατευθύνεται στο αυτοκίνητό του. Προορισμός του ήταν η Κατάπολα, περιοχή στην οποία σκόπευε να κάνει πεζοπορία.






Τι δήλωσε η σύντροφος του 59χρονου τουρίστα

«Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 7 το πρωί εκεί και ήταν 9 το βράδυ στο Λος Άντζελες και θα συναντούσε τον φίλο του στην άλλη άκρη του νησιού στο Κατάκολο και δεν ξέρουμε τι συνέβη», είπε στο η σύντροφος του 59χρονου Αμερικανού.

«Ήρθαν από άλλα νησιά και τον αναζητούν αλλά τώρα είναι σκοτάδι και το ακυρώνουν επειδή πέρασε η ώρα. Ήρθα μόλις στο σπίτι, στο Λος Άντζελες και προσπαθώ να βρεθώ στο νησί. Έκλεισα πτήση για την Σαντορίνη αλλά οι φίλοι μου είπαν ότι δεν υπάρχει πλοίο για την Αμοργό μέχρι τις 15 του μήνα. Ερχόταν συχνά στο νησί αλλά συγγνώμη είναι πολύ ταραγμένη, ανησυχώ», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου