Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Το μήνυμα του Εμπαπέ κατά της ακροδεξιάς - «Δεν θέλω να εκπροσωπώ μια χώρα που δεν με αντιπροσωπεύει» Στο πλευρό του Μάρκους Τουράμ ο Κίλιαν Εμπαπέ με ξεκάθαρο μήνυμα κατά της ακροδεξιάς εν μέσω πολιτικής αναταραχής στη Γαλλία






 


Η πολιτική αναταραχή που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν, δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που ξεκινά σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024. O Kίλιαν Εμπαπέ, κατά τη συνέντευξη τύπου μίλησε έξω από τα δόντια για την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «τρομερή».

«Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Και γι' αυτό θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους Γάλλους αλλά και στους νέους. Είμαστε μια γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέπουμε τους ακραίους να μας χτυπάνε την πόρτα και έχουμε την ευκαιρία να σχηματίσουμε το μέλλον της χώρας μας» ξεκίνησε την παρέμβασή του ο Εμπαπέ.


«Έχω την ίδια όσον αφορά τη διαφορετικότητα, την ανοχή και τον σεβασμό. Το παιχνίδι με την Αυστρία είναι σημαντικό. Αλλλά υπάρχει μια κατάσταση που είναι πιο σημαντική από αυτό. Είμαι απέναντι στις ακραιές απόψεις και στις ιδέες που διχάζουν τους ανθρώπους. Θέλω να είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη Γαλλία, δεν θέλω να εκπροσωπώ μια χώρα που δεν ανταποκρίνεται στις αξίες μου, στις αξίες μας», ανέφερε.

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια κίνηση από τον ίδιο και τους συμπαίχτες του πριν την έναρξη του αγώνα με την Αυστρία:


«Θέλουμε να προστατεύσουμε την ομάδα αλλά το σκεφτήκαμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε κάτι. Οπότε έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Μας λένε να μην μπλέκουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο αλλά εδώ μιλάμε για μια κατάσταση που είναι πολύ σημαντική, πιο σημαντική από το παιχνίδι. Η κατάσταση στη χώρα μας είναι κρίσιμη και πρέπει να δράσουμε».

Είχαν προηγηθεί η παρέμβαση του Μάρκους Τουράμ ο οποιος ζήτησε από τον κοσμο να μην στηρίξει την ακροδεξιά.


«Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες με τον Τουράμ, είμαστε σε μία καθοριστική στιγμή για την ιστορία της χώρας μας. Εμπιστεύουμε όλους τους Γάλλους, κάθε ψήφος έχει αξία. Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι που θα φοράμε αυτή τη φανέλα. Είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό και απέναντι σε όποιον προσπαθεί να χωρίσει. Δε θα πρέπει να κρυφτούμε, προσκαλώ τους νέους να ψηφίσουν», τόνισε ο αρχηγός των μπλε στη συνέντευξη.





🚨 Mbappé sobre las palabras de Thuram de votar en contra de Le Pen🗣️ "Comparto los valores de Marcus, para mí no ha ido lejos, Es la libertad de expresión y me alineo con él" pic.twitter.com/hS9xks6k1y— MARCA (@marca) June 16, 2024



Το Σάββατο, η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ζήτησε να γίνει σεβαστή η ουδετερότητα της Εθνικής ομάδας και να μην πολιτικοποιηθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.


Η UEFA έχει αυστηρούς κανόνες ενάντια σε ομάδες ή παίκτες που κάνουν πολιτικές δηλώσεις.

«Οι άνθρωποι λένε να μην ανακατεύετε το ποδόσφαιρο και την πολιτική, αλλά εδώ μιλάμε για μια κατάσταση που είναι πραγματικά σημαντική, πιο σημαντική από το παιχνίδι. Η κατάσταση στη χώρα μας είναι τραγική και πρέπει να δράσουμε».

Ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ είπε ότι σέβεται τους παίκτες του με τις πολιτικές τους απόψεις.

«Είναι η ελεύθερη βούλησή τους», είπε. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι σπουδαίοι παίκτες αλλά και Γάλλοι πολίτες και δεν είναι άτρωτοι ή αδιάφοροι για την κατάσταση στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου