Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Euro 2024: Με αυτογκόλ η Γαλλία έριξε στο καναβάτσο την μαχητική Αυστρία, νικώντας 1-0

 

Euro 2024: Με αυτογκόλ η Γαλλία έριξε στο καναβάτσο την μαχητική Αυστρία, νικώντας 1-0

Στη Merkur Spiel-Arena του Ντίσελντορφ η Γαλλία επικράτησε με αυτογκόλ της Αυστρίας (1-0) και έστω και δύσκολα έκανε ποδαρικό με το δεξί στον 4ο όμιλο του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Η Αυστρία είναι μια υποτιμημένη ομάδα. Έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Παίξαμε στο Nations League και είδαμε τι ποιοτική ομάδα είναι. Είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη κι άνοδο τα τελευταία χρόνια και θα χρειαστούμε όλη μας τη δύναμη και τη σωστή νοοτροπία, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι επειδή είμαστε η Εθνική Γαλλίας, αυτός ο αγώνας έχει κερδηθεί πριν καν το παίξουμε», είχε τονίσει σε δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός προπονητής των μπλε Ντιντιέ Ντεσάν κρούοντας το καμπανάκι προς την Εθνική του πριν απ’ το ματς με τους Αυστριακούς. Και η εξέλιξη του ματς τον δικαίωσε, αφού η Αυστρία είχε ευκαιρίες να σκοράρει. Φάσεις δημιούργησε και η Γαλλία με τον Εμπαπέ, αλλά το «τρίποντο» το πήρε με το αυτογκόλ του Βέμπερ.    

Οι τρικολόρ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 8’. Ο Εμπαμπέ πάτησε περιοχή, σούταρε με τον Πεντς να διώχνει σε κόρνερ. Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, χωρίς να δημιουργούνται φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 36’ η Αυστρία έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ζάμπιτσερ έστρωσε στον Μπάουμγκαρτνερ, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μενιάν που βγήκε νικητής, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Το σκορ άνοιξε στο 38’. Πρωταγωνιστής στη φάση ήταν ο Εμπαμπέ, ο οποίος δεν σκόραρε. O κάπτεν της Γαλλίας ελίχτηκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βέμπερ να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας της ομάδας του (0-1).

Στο 54’ ο Εμπαπέ έχασε απίστευτη ευκαιρία. Ο 26χρονος σταρ έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Πεντς και παρ’ ότι είχε… φάτσα όλη την εστία ήταν άστοχος. 

Το ματς ήταν μοιρασμένο και στο 67’ ο Πεντς απέκρουσε το σουτ του Τουράμ. Στο 78’ ο Μπαουμγκάρτνερ βρέθηκε τετ α τετ με τον Μενιάν, πλάσαρε, όμως ο τερματοφύλακας της Γαλλίας είχε βγει έγκαιρα και απέκρουσε την μπάλα.

Στο 85΄ο Βίμερ έφυγε στην κόντρα, αλλά πριν εκτελέσει πρόλαβε και του πήρε την μπάλα ο Καντέ.

Ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βέμπερ, Εμουενέ,

Μπαουμγκάρτνερ, Λάιμερ, Ντάνσο, Ντεμπελέ, Εμπαπέ. 

Αυστρία: Πεντς, Πος Ντάνσο, Βέμπερ (59’ Τράουνερ), Εμουένε (88’ Πρας), Ζάιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (91’ Σμιντ), Μπαουμγκάρτνερ, Γκρίλιτς (59’ Βίμερ), Γκρέγκοριτς (59’ Αρναούτοβιτς).

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Τεό Ερναντέζ, Γκριεζμάν (90’ Φοφανά), Καντέ, Ραμπιό (71’ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (71’ Κόλο Μουανί), Εμπαπέ (90’ Zιρού), Τουράμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου