Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024

O Στέφανος «τα έσπασε» στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο) Το «ατύχημα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.








 
 


Ένα απρόοπτο είχε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ βρισκόταν στο βήμα και εκφωνούσε την ομιλία του, με μια απότομη κίνηση έριξε το ποτήρι με το νερό που είχε μπροστά του.





Ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στον Σωκράτη Φάμελλο του είπε «Σωκράτη μου έφερες γούρι», με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσπά σε γέλια. 

Δείτε φωτογραφίες:



Κασσελάκης: Δεν θα είναι εμπόδιο η καρέκλα μου για την ενότητα της παράταξης

Τα χαρτιά του άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης για το πώς βλέπει τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς με αφορμή το δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει για το ενδεχόμενο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

«Αν θεωρητικώς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίρεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα. Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι, όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν».

Και έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει: η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της ΝΔ και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η ΝΔ με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ».


Κασσελάκης: «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στη Βουλή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης Ελευθερίας»
Εξηγώντας περεταίρω τη θέση του για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά είπε «δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής, πιστεύω βαθιά στις δυναμικές που αναπτύσσονται από τη βάση προς την κορυφή. Το να κλειστούμε σε ένα γραφείο 3-4 πολιτικοί αρχηγοί και να συμφωνήσουμε σε ένωση, είναι απλά λάθος γιατί μας βάζει στο ίδιο κάδρο με τους ήδη ηττημένους».

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «όπως και στην εξωτερική πολιτική, και εδώ απαιτούνται Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» και παρότρυνε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας «να συνεργαστούν μαζί μας στην παραγωγή προτάσεων νόμου. Και παροτρύνω εσάς, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να προσεγγίσετε τους συναδέλφους σας από το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας και να συνεργαστείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου