Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024

24 ώρες καίει η φωτιά στην Κορινθία - Δύο νεκροί και νέα 112 για εκκενώσεις οικισμών Συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Ξυλόκαστρο. Πολλές διάσπαρτες εστίες.






 
 


Ανάμεσα στα σπίτια καίει πλέον η φωτιά στο χωριό Πύργος της Κορινθίας. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες Κυριακή στο Ξυλόκαστρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές ενεργές εστίες σε δύσβατα σημεία. Δύο άνθρωποι, 35 και 40 ετών, βρέθηκαν νεκροί σε δασική περιοχή έξω από το Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Οι δύο άνδρες προσπάθησαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας, για να προσφέρουν βοήθεια, αλλά στη διαδρομή τους κύκλωσε η φωτιά.


Πριν από λίγη ώρα, εστάλησαν δύο νέα μηνύματα από το 112 στις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, με τα οποία καλούνται οι κάτοικοι να απομακρυνθούν.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το βίντεο του superTV, με τα σπίτια να βρίσκονται στο έλεος του πύρινου μετώπου.




















⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Πύργος του Δήμου #Ξυλοκάστρου #Κορινθίας απομακρυνθείτε προς #Λυγιά‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχώνℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) September 30, 2024







⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Χελυδόρεο και #Ζάχολη του Δήμου #Ξυλοκάστρου #Ευρωστίνης απομακρυνθείτε μέσω Επαρχιακής Οδού Καρυάς - Τρικάλων #Κορινθίας‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχώνℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV…— 112 Greece (@112Greece) September 30, 2024










Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.






Υπενθυμίζεται πως από χθες έχει δοθεί εντολή -μέσω του 112- για εκκένωση 8 οικισμών, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Ωστόσο, πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου