Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024

Τρίζει ο «θρόνος» της Όλγας Κεφαλογιάννη - Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για την τύχη της Μετά την αποκάλυψη του iEidiseis για τα 86.000 ευρώ που δαπάνησε για την ανακαίνιση του γραφείου της, η Όλγα Κεφαλογιάννη θα προσφέρει δώρα ύψους 56.000 ευρώ στην Ιαπωνία.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 

 


Δεν είναι η ακρίβεια στα ενοίκια, στην ενέργεια ή στο ράφι που γονατίζει την κυβέρνηση, αλλά η διασπάθιση δημόσιου χρήματος, όπως η αγορά χαλιών και η συνολική ανακαίνιση του γραφείου της, κόστους 86.000 ευρώ, από την υπουργό Τουρισμού.

 






Αυτό προέκυψε από κυλιόμενη δημοσκόπηση του Μαξίμου τις μέρες που ξέσπασε το σκάνδαλο των χαλιών, των τραπεζαριών, των κουρτινών, των τραπεζιών καφέ με το μάρμαρο Διονύσου και γι’ αυτό συνεννοήθηκε ο πρωθυπουργός με τον Παύλο Μαρινάκη να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είναι ανεκτή άλλη τέτοιου είδους γκάφα.


Όμως η Όλγα Κεφαλογιάννη συνεχίζει ακάθεκτη να αγοράζει πανάκριβα δώρα για τις δημόσιες σχέσεις της. Όπως αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά» μετά τον σάλο με τα χαλιά το υπουργείο Τουρισμού δαπάνησε 56.000 ευρώ για δώρα προς τη βασίλισσα Κάκο της Ιαπωνίας που κρατάει στα χέρια της η υπουργός Τουρισμού κατά την επίσκεψη της στο παλάτι.

Βεβαίως δεν είναι μόνο τα χρυσοποίκιλτα δώρα για τη βασίλισσα, αλλά γενικότερα βγάζει μάτι το πολυδάπανο υπουργικό της ταξίδι στην Ιαπωνία, με την πολυπληθή αντιπροσωπεία που θα αγγίξει τις 80.000 ευρώ.


Αναλυτικά τα δώρα:15 δώρα εθιμοτυπίας (κλαδιά ελιάς) έναντι του ποσού των 1.333 ευρώ,
4 δώρα εθιμοτυπίας έναντι του ποσού των 300 ευρώ,
1 συμβολικό δώρο εθιμοτυπίας που θα προσφερθεί στην Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, έναντι του ποσού των 166,5 ευρώ.

Επίσης διατέθηκε το ποσό των 27.760,00 ευρώ για την μεταφορά 70 εκθεμάτων της Έκθεσης φωτογραφίας McCabe καθώς και την αποστολή 550 αντιγράφων του βιβλίου, του Νίκου Καζαντζάκη, με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία».

Δηλαδή, προβλέπεται η υπουργική αποστολή να απαρτίζεται από τρία έως τέσσερα άτομα και το υπουργείο Τουρισμού έχει βγάλει εισιτήρια και έχει κλείσει ξενοδοχεία για κουστωδία δέκα ατόμων, δηλαδή τρεις φορές πάνω από τους προβλεπόμενους!


Στο γραφείο της υπουργού Τουρισμού επικρατεί αναμπουμπούλα αυτή την ώρα, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να ξημερώσει στη Νέα Υόρκη, ώστε να δοθούν οι δέουσες κατευθύνσεις στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ώστε να προβεί στις δέουσες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου