Ο βουλευτής Χανίων έτυχε θερμής υποδοχής από τους συγκεντρωμένους και παρουσίασε τα βασικά στοιχεία του προγράμματος με το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές προέδρου.

«Οι μνημονιακοί νόμοι δεν είναι δέκα εντολές», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι απαιτείται η σταδιακή κατάργησή τους.

Μίλησε για επαναφορά στο δημόσιο τουλάχιστον μιας τράπεζας, για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με ενιαίο τρόπο, για την επιστροφή της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο αλλά και για σταδιακή επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικών υποδομών που ιδιωτικοποιήθηκαν, όπως τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη με δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών, πλήρη ψηφιοποίηση κ.α., σε ουσιαστική αποκέντρωση με σπάσιμο του «επιτελικού κράτους» της ΝΔ, αλλά και στην κατάργηση των νόμων της νυν κυβέρνησης που έχουν φέρει το δημόσιο σύστημα υγείας στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Με φόντο πρόσφατα δημοσιεύματα περί πιθανής έναρξης συζητήσεων Ελλάδας και Τουρκίας για κάποια ζητήματα που μπορεί να αφορούν το Αιγαίο, ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι οι δύο χώρες έχουν να συζητήσουν μόνο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, και πως ουδεμία άλλη διαφορά έχει η Ελλάδα με την Τουρκία. Τόνισε ακόμα ότι η χώρα μας οφείλει να υποστηρίξει το ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, πράγμα που τα τελευταία χρόνια έχει πρακτικά εξαφανιστεί από τη δημόσια συζήτηση.

Έτσι, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος, ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα και το επόμενο διάστημα αυτός αναμένεται να ενταθεί.