Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Άρνολντ Πάλμερ: Ποιος είναι ο θρυλικός γκόλφερ, τα «προσόντα» του οποίου... εκθείασε ο Τραμπ σε ομιλία του Το 12λεπτο παραλήρημα για τον Αμερικανό αθλητή με τα απρεπή σχόλια προκάλεσε ερωτηματικά για την πνευματική ισορροπία του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου






Νέα ερωτηματικά και έντονος προβληματισμός για την πνευματική ισορροπία του Ντόναλντ Τραμπ ανέκυψαν μετά από τον, εντελώς αναπάντεχο και εξίσου απρεπή, δημόσιο διθύραμβο που αφιέρωσε στο υπερμέγεθες (κατά τα λεγόμενα του Τραμπ) αναπαραγωγικό μόριο ενός τεθνεώτος γκόλφερ.

Στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας του στην Πενσυλβάνια, ο Ντόναλντ Τραμπ αιφνιδίασε για μία ακόμη φορά το κοινό και τους συνεργάτες του, όχι χορεύοντας επί μισή ώρα επί σκηνής χωρίς να μιλά, όπως έκανε πρόσφατα.


Στην προκειμένη περίπτωση, ο Τραμπ άρχισε να πλέκει το εγκώμιο στον γεννητικό σωλήνα του Άρνολντ Πάλμερ, ενός παίκτη του γκολφ, ο οποίος για τους Αμερικανούς ανήκει στο πάνθεον των μεγαλύτερων αστέρων του αθλητισμού όλων των εποχών.

Το έπος για το πέος του Πάλμερ, η πανηγυρική πεοποιία όπως την ερμήνευσε ο Ντόναλντ Τραμπ αυτοσχεδιάζοντας επί 12 ολόκληρα λεπτά, σόκαρε όσους την εισέπραξαν -και για τουλάχιστον δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ο προφανής, ότι από τον Τραμπ, ως υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, το αναμενόμενο είναι να παρουσιάσει το πρόγραμμα της πολιτικής του, τους στόχους του κ.λπ. για τη δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο. Ή, έστω, να επιτεθεί στην Κάμαλα Χάρις με όποιον τρόπο μπορεί -συμπεριλαμβανομένων των χυδαιοτήτων.



Κλείσιμο



Trump goes on long confused ramble: “Arnold Palmer is all man. I mean no disrespect to women, I love women, but he was all man. When he took showers with the other pros they came out saying ‘Oh my God.’ I had to say it... I had to tell you the shower part because it’s true” pic.twitter.com/Xq8BDbqXJU— Kamala HQ (@KamalaHQ) October 19, 2024


Αντί γι' αυτά όμως ο Τραμπ εξεθείαζε, σαν υπνωτισμένος και σαν να μην μπορούσε να σταματήσει, τον τεράστιο φαλλό ενός άλλου άνδρα, πασίγνωστου ως θρύλου -και μάλιστα νεκρού από το 2016. Υπ' αυτό το πρίσμα, είναι απολύτως δικαιολογημένη η ανησυχία των συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και οποιουδήποτε παρακολουθεί τις εμφανίσεις του, για το εάν ο εγκέφαλός του λειτουργεί κανονικά ή παρουσιάζει παραληρηματικές διαλείψεις.

Ο δεύτερος λόγος που υποβάλλει την αμφιβολία μήπως ο Τραμπ τα έχει χαμένα, μερικώς ή εντελώς, είναι ότι απάδει εντελώς του χαρακτήρα του ο θαυμασμός για κάποιο αρσενικό ον, έτερον πλην του εαυτού του. Άλλωστε, σταθερός πυλώνας της ρητορικής του και της όλης στάσης του, είναι η παντοδύναμη, ισοπεδωτική, αρχέγονη και ακατέργαστη αρρενωπότητα. Ο Τραμπ δεν υπήρξε ποτέ κάποιος που θα ανεχόταν έναν άλλο κόκκορα στο δικό του κοτέτσι. Εξάλλου, ακόμη και τις εξωσυζυγικές περιπέτειες, με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς κ.λπ. ο Τραμπ αφήνει να εννοείται πως τις εκλαμβάνει σαν επιβεβαιώσεις των ικανοτήτων του ως επιβήτορα.

Πέραν όλων των προηγουμένων και όπως έσπευσε να επισημάνει με δηλώσεις της στα ΜΜΕ μία από τις θυγατέρες του Άρνολντ Πάλμερ, αηδιασμένη από την αδιανόητη χοντροκοπιά του Τραμπ, ο πατέρας της είχε πολλά άλλα και πολύ πιο σημαντικά -για το κοινωνικό σύνολο, αν μη τι άλλο- προσόντα από αυτό που μνημόνευσε ο επίδοξος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν όντως ήταν ακριβείς οι περιγραφές του Τραμπ για το αληθινό μέγεθος του περί ου ο λόγος μορίου, η 68χρονη κυρία Πεγκ Πάλμερ Γουέρς χαρακτήρισε σαν «ατυχή την προσέγγιση του Τραμπ στην ανάμνηση του μπαμπά μας. Δεν έχω θυμώσει -εξάλλου τι μπορεί να πει κανείς;»



Η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχουν πάρα πολλά να πει κανείς για τον Άρνολντ Πάλμερ. Υπήρξε σπουδαίος παίκτης του γκολφ, ένας από τους πιο επιτυχημένους στην παγκόσμια ιστορία του σπορ, ο οποίος επωφελήθηκε τα μάλα και κατέληξε εκατομμυριούχος, καθώς η περίοδος της δικής του ακμής συνέπεσε με την εκρηκτική άνθηση του γκολφ, στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Ωστόσο, ο Άρνολντ Πάλμερ, εκτός από πρωταθλητής στο αγαπημένο του άθλημα, εξαιρετικά δημοφιλής στις ΗΠΑ, σε βαθμό που οι οπαδοί του να βαφτιστούν «Arnie's Army». Ανέπτυξε πολύπλευρη επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο στον τομέα του γκολφ όσο και ευρύτερα, παράλληλα ήταν εξαιρετικά ικανός ως πιλότος αεροσκαφών και διέθετε τεράστια χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπίες.

Ως γκόλφερ μεσουράνησε κυρίως στην αρχή της δεκαετίας του 1960, όταν κέρδισε 29 από τους δεκάδες τίτλους του, αποκομίζοντας συνολικά 400.000 δολ., ένα ποσόν που για την εποχή ήταν αστρονομικό. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι για τις επιτυχίες του στο γκολφ και την γενικότερη λάμψη του ως αθλητικού ειδώλου για τους συμπατριώτες του, κατέκτησε τον τίτλο του «Αθλητή της Δεκαετίας», με βάση ψηφοφορία της αμερικανικής ένωσης δημοσιογράφων. Στη διάρκεια της καριέρας του ως παίκτη του γκολφ, ο Πάλμερ αναδείχθηκε νικητής και τροπαιούχος συνολικά σε 92 τουρνουά. Τα περισσότερα εξ αυτών ήταν μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις -με αντιστοίχου ύψους χρηματικά έπαθλα.

Ο Άρνολντ Πάλμερ είχε γεννηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 1929 στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, στο Λέιτρομπ, μια μικρή βιομηχανική πόλη. Ήδη από την ηλικία των 4 ετών, ο Άρνολντ έπαιζε γκολφ, δεδομένου ότι ο πατέρας του εργαζόταν ως επιστάτης στο κλαμπ της περιοχής, ενώ ήταν και ο ίδιος ένας παίκτης του γκολφ υψηλού επιπέδου.

Κάπως έτσι το γκολφ έγινε το πάθος αλλά και το πεπρωμένο του Άρνολντ, ο οποίος άρχισε να κερδίζει αγώνες από την εφηβεία του -και σχεδόν δεν σταμάτησε ποτέ. Αφήνοντας πίσω του μια απέραντη τροπαιοθήκη με διακρίσεις κάθε είδους και από κάθε τομέα στον οποίον δραστηριοποιήθηκε, μια μεγάλη περιουσία αλλά και την αίγλη ενός τελειομανούς, εξαιρετικά χαρισματικού αθλητή που λατρεύτηκε μέχρις αποθεώσεως από τους φιλάθλους, ο Άρνολντ Πάλμερ απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2016, σε ηλικία 87 ετών.

Σε ό,τι αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, πιθανώς επέλεξε να υπεισέλθει σε τόσο προσωπικές, αδιάκριτες ανατομικές λεπτομέρειες, αφ' ενός επειδή βρισκόταν στη γενέτειρα του Πάλμερ και αφ' ετέρου διότι τυγχάνει και ο ίδιος θιασώτης του γκολφ, τόσο ως ερασιτέχνης παίκτης όσο και ως ιδιοκτήτης γηπέδων ανά τον πλανήτη.

Παρόλ' αυτά, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα είπε η κόρη του, ο Άρνολντ Πάλμερ ουδέποτε υπήρξε στενός φίλος με τον Τραμπ. Ασφαλώς γνωρίζονταν και πιθανώς, εάν ζούσε σήμερα, ο Πάλμερ να τον υποστήριζε για την προεδρία των ΗΠΑ, εφόσον ήταν και αυτός, ανέκαθεν, Ρεπουμπλικάνος.

Εντούτοις, το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μοιραστεί ποτέ τα αποδυτήρια -και δη τα λουτρά κάποιου golf course με τον, φερόμενο σαν υπερφυσικά προικισμένο ως προς το ανδρικό μόριό του, Άρνολντ Πάλμερ, παραμένει ασαφές και αμφίβολο. Ο Τραμπ δεν είπε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του επιβλητικού οργάνου. Απλώς αναπαρήγαγε, με το δικό του αμίμητο τρόπο φυσικά, τον σχετικό θρύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου