Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Ο Μητσοτάκης θέλει να επιλέξει ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ και εκβιάζει το ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει μαζί του για να «φάνε» τον Συνήγορο του Πολίτη!



Αρνείται να αναγνωρίσει τον πρόεδρο της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης!


Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ασκείται ο πολιτικός εκβιασμός του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμα και κατά παράβαση του Συντάγματος! Το πρώτο επίδικο είναι η αλλαγή του Συνηγόρου του Πολίτη, την οποία έχει μπλοκάρει η αντιπολίτευση. Και το δεύτερο η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά την μεταβατική περίοδο εκλογής νέου προέδρου. Πρακτικά ο Κ. Μητσοτάκης αρνείται να αναγνωρίσει τον πρόεδρο της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει (ανεπιτυχώς) να αλλάξει τον Α. Ποττάκη από Συνήγορο του Πολίτη μία ημέρα πριν καταθέσει ο αρχηγός του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου. «Εδώ και 3 μήνες ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί να τον αλλάξει και έχει προτείνει ένα πρόσωπο που σίγουρα δεν ανήκει στον δικό μας πολιτικό χώρο. Και τρεις μήνες δεν μπορούμε να πάρουμε μία απάντηση» είπε ο πρωθυπουργός και προχώρησε στην έμμεση απειλή ότι στην επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα καταργήσει την πλειοψηφία των 3/5 για την σύσταση των Ανεξάρτητων Αρχών (όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη). «Τι θέλετε: Στην επόμενη Διάσκεψη να πούμε ότι καταργούμε τα 3/5;» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στην εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα φεύγει κάθε φορά που θα μιλά ο Ν. Παππάς! «Απόρησαν γιατί δεν παρακολούθησαν την τοποθέτηση του Παππά. Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα πολιτικό καταδικασμένο 13-0 από το ειδικό δικαστήριο. Ούτε θα μιλήσω μαζί του ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή μου τη στάση» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει αρχηγό και βηματισμό, θα είμαι εδώ. Μην απορήσετε αν αποχωρήσω από την δευτερολογία. Αυτή θα είναι η μόνιμη πρακτική μου».

Συνολικά ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ σε αξιωματική αντιπολίτευση απευθυνόμενος διαρκώς στον Ν. Ανδρουλάκη, έστω και επικριτικά. «Φέραμε ένα νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΠΑΣΟΚ. Ε, όχι, συγγνώμη λάθος. Το ΠΑΣΟΚ φοβάμαι ότι δεν εκσυγχρονίζεται» είπε εν τη ρύμη του λόγου του ο Κ. Μητσοτάκης ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε:

«Είναι σαν να κάνετε μια στροφή γύρω από τον εαυτό σας και να βρίσκεστε στο ίδιο σημείο. Προσπαθήσατε να ταυτίσετε τη ΝΔ με την ακροδεξιά. Το έχω ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά. Η προσπάθεια αποδοκιμάσθηκε από το 2023. Σας συνιστώ να μας αντιμετωπίσετε με τα χαρακτηριστικά που εμείς επιλέγουμε για μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου