Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

ΟΑΚΑ: Κλείνει ξανά το καλοκαίρι του 2025 – Τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό Εργασίες συντήρησης στο ΟΑΚΑ πρόκειται να γίνουν το επόμενο καλοκαίρι, με τον Παναθηναϊκό να ξεκαθαρίζει τη θέση του.



Φωτογραφία αρχείου

 


«Λουκέτο» αναμένεται να μπει, το καλοκαίρι του 2025, ξανά στο ΟΑΚΑ για εργασίες συντήρησης, με τον Παναθηναϊκό να απαντά πως θα αγωνιστεί εκεί κανονικά την επόμενη σεζόν, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (21/10).

Συγκεκριμένα, διεθνής διαγωνισμός πρόκειται να προκηρυχθεί για να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας τόσο στις στέγες του γηπέδου ποδοσφαίρου, δηλαδή του στεγάστρου του Σαντιάγο Καλατράβα, όσο και του Ποδηλατοδρομίου. Μάλιστα, το ΟΑΚΑ πρόκειται να μείνει κλειστό μέχρι και το 2026, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.


Επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε ποσό 6,13 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 4,94 εκατ. ευρώ). Το έργο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. – NextGenerationEU στο πλαίσιο του Εθνικού Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Για τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο ΟΑΚΑ ανακηρύχθηκε ως ανάδοχος η ΑΚΤΩΡ, μέλος του Ομίλου INTRAKAT. Επί της ουσίας, τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο ΟΑΚΑ αφορούν, μεταξύ άλλων, στη συντήρηση – επισκευή – αντικατάσταση τμημάτων των μεταλλικών κατασκευών των δύο εισόδων, του Τείχους των Εθνών και της Αγοράς του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ).

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, το ΟΑΚΑ έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2023 αφού μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ αποκάλυψε τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων του Σαντιάγο Καλατράβα. Ωστόσο, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πως το ΟΑΚΑ θα άνοιγε ξάνα για τη συναυλία των Coldplay. Εν τέλει, στις 8 και 9 Ιουνίου, οι Coldplay έδωσαν δύο sold out συναυλίες στο ΟΑΚΑ.
Η απάντηση του Παναθηναϊκού για τα έργα στο ΟΑΚΑ

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέψευσε, τη Δευτέρα (21/10), δημοσιεύματα που την θέλουν να επιστρέφει ξανά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τονίζοντας πως το «τριφύλλι» θα παραμείνει στο ΟΑΚΑ και τη σεζόν 2025-2026.







Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός τόνισε: «Την άνοιξη η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε – έχοντας τη θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης – να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα σεζόν ως έδρα της ομάδας το Ολυμπιακό Στάδιο "Σπύρος Λούης". Ο σύλλογος με τη δύναμη των εκατομμυρίων φιλάθλων του, έδωσε ζωή στο εγκαταλελειμμένο ΟΑΚΑ, γέμισε ήδη δύο φορές τις εξέδρες του γηπέδου (κάτι που θα ξανασυμβεί την Πέμπτη 24/10 στον αγώνα με την Τσέλσι) και έστειλε όμορφες εικόνες σε όλη την Ευρώπη


Επίσης, οι «πράσινοι» σημείωσαν: «Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο να χρησιμοποιεί ως έδρα του το Ολυμπιακό Στάδιο. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες από διάφορα πιθανά κακόβουλα και ύποπτα δημοσιεύματα, είναι πασιφανές ότι οποιαδήποτε έργα προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα κατά το οποίο η ομάδα μας δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου