Τετάρτη, Οκτωβρίου 09, 2024

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 32χρονος για revenge porn - Εκβίαζε με φωτογραφίες ζητώντας 40.000 ευρώ O 32χρονος ζητούσε 40.000 ευρώ για να μη συνεχίσει τη διαρροή από τον πατέρα της κοπέλας.



MOTIONTEAM/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

 
 


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών 32χρονο που κατηγορείται ότι το 2020 διέρρευσε ευαίσθητο υλικό της 26χρονης πρώην συντρόφου του, γιατρού στο επάγγελμα.

Παράλληλα, εκβίαζε την ίδια και τον πατέρα της πως θα συνεχίσει τη διαρροή στην περίπτωση που ο δεύτερος δεν του δώσει 40.000 ευρώ.


Σύμφωνα με το Voria το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράβαση προσωπικών δεδομένων κατά εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά εξακολούθηση, εξύβριση και απειλή και απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Τελικά, η ποινή που του επιβλήθηκε είναι χωρίς αναστολή ωστόσο η έφεση που άσκησε έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο υπό τους όρους της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ εντός δεκαπενθημέρου, της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει, της απαγόρευσης προσέγγισης της παθούσας σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων καθώς και της απαγόρευσης επικοινωνίας μαζί της με κάθε τρόπο.
Έζησε ένα εφιάλτη

Το θύμα του χαρακτήρισε εφιάλτη τη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, λέγοντας πως αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσά τους. «Ήταν μία σχέση τριών μηνών που έγινε Γολγοθάς. Έχουν γίνει πάνω από δέκα μηνύσεις αλλά και ασφαλιστικά μέτρα», είπε η γυναίκα.





«Στην αρχή πήγαιναν καλά τα πράγματα αλλά μετά άρχισε να γίνεται μυστήριος. Την πρώτη φορά που του είπα να χωρίσουμε είπε πως θα αυτοκτονήσει οπότε προσπάθησα να είμαι καλή μαζί του. Μετά άρχισε να με δέρνει και να με ρίχνει στις ντουλάπες, με απειλούσε και με έβριζε», κατέθεσε στο δικαστήριο η γιατρός και στη συνέχεια υποστήριξε πως στις 3 Ιουνίου του 2020 ο κατηγορούμενος την εκβίασε πως αν ο πατέρας της δεν του δώσει 40.000 ευρώ, θα διαρρεύσει φωτογραφίες και βίντεο ευαίσθητου περιεχομένου με πρωταγωνίστρια την ίδια, για μερικά από τα οποία δεν γνώριζε καν την ύπαρξή τους.

«Έστειλε φωτογραφίες μέχρι και στην αδερφή μου που ήταν ανήλικη αλλά και σε φίλους μου. Έσκισε τα λάστιχα της μαμάς μου, πετούσε αβγά στο σπίτι μας, εκβίασε και προσωπικά τον πατέρα μου ότι θα συνεχίσει να διαρρέει υλικό. Τον χτύπησε και του έκλεψε το κινητό. Δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ», πρόσθεσε.


Απολογούμενος ο 32χρονος υποστηρίζοντας πως όλες οι καταγγελίες σε βάρος του ήταν μεθοδευμένες για να έχει όφελος ο πατέρας της, με τον οποίο υποστήριζε πως είχαν επαγγελματικές σχέσεις και ότι του είχε δώσει δανεικά. «Έχω πέσει θύμα παραπλάνησης», είπε και πρόσθεσε ότι δεν έστειλε αυτός τις φωτογραφίες.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για όλες τις πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου