Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Σύλληψη 37χρονου στον Νέο Κόσμο: Ταξίδεψε με πλαστά στοιχεία στη Σουηδία για να δολοφονήσει τη σύζυγό του Ο ρόλος των συγγενών του για να οργανωθεί η δολοφονία - Σύλληψη και για 55χρονη που τον φιλοξενούσε στον Νέο Κόσμο.




Φωτογραφία αρχείου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

 


Αλέξανδρος Γύγος
 


Ένας άνδρας και μια γυναίκα που έμεναν σε σπίτι στον Νέο Κόσμο, φαίνεται να οργάνωσαν τη δολοφονία 27χρονης στη Σουηδία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σουηδικό έδαφος, δολοφονήθηκε μια γυναίκα με τα αρχικά Α. Α. Από τις έρευνες των Αρχών της σκανδιναβικής χώρας προέκυψε η εμπλοκή επτά ατόμων, μέλη της ίδιας οικογένειας και μάλιστα ξαδέρφια.

Το απόγευμα της Τετάρτης (9/10) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Νέο Κόσμο μια γυναίκα 55 ετών και ένας άνδρας 37 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις Αρχές της Σουηδίας για ανθρωποκτονία και υποκίνηση φόνου.


Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν σε ταυτόχρονη συντονισμένη επιχείρηση με τις σουηδικές Αρχές, προκειμένου να τους συλλάβουν.
Ο ρόλος των δύο συλληφθέντων πίσω από τη δολοφονία στη Σουηδία

Η 55χρονη με τον 37χρονο, στους οποίους οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες, μαζί με πέντε άτομα τα οποία συνελήφθησαν στη Σουηδία την ίδια στιγμή, κατηγορούνται ότι οργάνωσαν και διέπραξαν ανθρωποκτονία σε βάρος της συζύγου του 37χρονου τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη σκανδιναβική χώρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δυο συλληφθέντες στη χώρα μας, φαίνεται να συνεννοήθηκαν και να οργάνωσαν τη δολοφονία της 27χρονης συζύγου του 37χρονου, τον οποίο συνέλαβαν οι ελληνικές Αρχές. Μάλιστα, οι δυο συλληφθέντες στον Νέο Κόσμο θεωρούνται βασικοί ύποπτοι.
Το ταξίδι με τα πλαστά έγγραφα για να έχει... άλλοθι

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 37χρονος σύζυγος του θύματος, ταξίδεψε από την Αθήνα στη Σουηδία με πλαστά έγγραφα και πραγματοποίησε τη δολοφονία της συζύγου του με την άμεση συνδρομή τόσο της 55χρονης γυναίκας, που έμεναν μαζί στο σπίτι στον Νέο Κόσμο, όσο και με τη συνδρομή των λοιπών συγγενών.



Οι δυο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι στον Νέο Κόσμο. Μέσα σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρκετές συσκευές κινητών τηλεφώνων, εγγράφων και ρουχισμού, από τα οποία θα συλλεχθούν πληροφορίες, οι οποίες θα αποσταλούν στις σουηδικές Αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και με βάση την εκτέλεση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, αναμένεται η έκδοσή τους στις Αρχές της Σουηδίας, για το αδίκημα της «ανθρωποκτονίας» και της «υποκίνησης φόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου