Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Καμένα Βούρλα: Τα μυστήρια ενός στυγερού εγκλήματος - Οικιακή βοηθός σε ρόλο δολοφόνου Δεν έσπασε η οικιακή βοηθός της 84χρονης που συνελήφθη για τη δολοφονία της στα Καμένα Βούρλα.







 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Τα «κενά» στην έρευνα για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα θα κληθούν να καλύψουν οι Αρχές, προκειμένου να συμπληρώσουν βασικά κομμάτια του παζλ της μυστηριώδους αυτής υπόθεσης.

Χθες, εκδόθηκε εν τέλει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της οικιακής βοηθού από την Αλβανία, η οποία ανακρίθηκε επί ώρες αλλά δεν «έσπασε». Όχι μόνο δεν ομολόγησε αλλά επέμενε ότι έχει επισκεφτεί το σπίτι της ηλικιωμένης μόνο για να της προσφέρει βοήθεια.


Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι τα παρακάτω: Που έκρυψε τα χρήματα που φέρεται να έκλεψε από το σπίτι της 84χρονης; Που βρίσκεται το όπλο του εγκλήματος, δηλαδή το μαχαίρι με το οποίο κατάφερε θανατηφόρο πλήγμα στην πλάτη του θύματος; Πως απέσπασε την πληροφορία για την ύπαρξη μετρητών στο σπίτι; Υπάρχει άλλο πρόσωπο που γνώριζε για το έγκλημα;

Η γειτονιά ήξερε ότι μία ημέρα μετά τον εντοπισμό της δολοφονημένης γυναίκας η «σκληρή», όπως περιγράφεται από τους αστυνομικούς, οικιακή βοηθός νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει την 84χρονη αλλά να τις κλέψει τα χρήματα. Ενδεχομένως να έγινε αντιληπτή από την ηλικιωμένη και τότε να της κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα. Ωστόσο και αυτό είναι επισφαλές ως συμπέρασμα, διότι εάν αποδειχθεί ότι μετέβη στο σπίτι της 84χρονης έχοντας μαζί της το μαχαίρι, τότε θα πρόκειται για ένα στοιχείο που δείχνει προμελέτη.


Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν εάν η δράστιδα είχε κλέψει και κατά το παρελθόν πράγματα από την ίδια οικία. Έντονη είναι η ανησυχία ότι μπορεί να είχε αποσπάσει χρήματα ή τιμαλφή και από άλλους ηλικιωμένους, καθώς είχε πρόσβαση σε πολλά σπίτια ως οικιακή βοηθός και φροντιστής. Άλλωστε οι αστυνομικοί την εντόπισαν και τη συνέλαβαν σε σπίτι ηλικιωμένου τον οποίο φρόντιζε.

Όσον αφορά στα στοιχεία που την «έκαψαν», η κάμερα την «έπιασε» να μπαίνει στην πολυκατοικία σε χρόνο που συνάδει με την ώρα κατά την οποία εκτιμάται από τις Αρχές ότι δολοφονήθηκε η ηλικιωμένη. Μάλιστα, κατά την ανάκρισή της φέρεται να υπέπεσε σε κάποιες αντιφάσεις σε σχέση με το πότε μπήκε στην πολυκατοικία τη μοιραία ημέρα.


Έχοντας το υλικό αυτό οι αστυνομικοί άρχισαν να τη ρωτούν που βρίσκονται τα ρούχα που φορούσε. Εκείνη φέρεται να μην είχε καμία απάντηση στο ερώτημα. Τα ρούχα εξαφανίστηκαν. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τη ρώτησαν που είναι τα παπούτσια που φορούσε εκείνη την ημέρα, καθώς ήθελαν να διαπιστώσουν εάν ταυτίζονται ή όχι με τα αποτυπώματα πέλματος που είχαν βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της ηλικιωμένης είχαν βρεθεί ματωμένες πατημασιές και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών είχε λάβει αποτυπώματα πέλματος. Ωστόσο, η γυναίκα που συνελήφθη φέρεται να μην είχε απάντηση στο που βρίσκονται τα παπούτσια, όπως δηλαδή συνέβη και με τα ρούχα.

Παράλληλα, ο σύζυγός της φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι μία ημέρα μετά τον εντοπισμό της δολοφονημένης 84χρονης, η γυναίκα του υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το επεισόδιο αυτό με την υγεία της να συνδέεται με το έγκλημα και τις συνθήκες πίεσης που αυτονοήτως προκάλεσε.

Παρά τα στοιχεία πάντως που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και τα οποία τέθηκαν υπόψη της εκείνη δεν «έσπασε» και δεν ομολόγησε. Επέμενε για ώρες ότι δεν διέπραξε το έγκλημα. Η ίδια αναφέρει ότι βοηθούσε την 84χρονη σε διάφορες δουλειές, όπως τα ψώνια, και ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να τη βλάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου