Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Ασφυκτιά η Ρόδος από το μεταναστευτικό και τα υπουργεία ανταλλάσσουν επιστολές...




Στο «κόκκινο» έχουν φθάσει οι αντοχές και οι ανοχές της τοπικής κοινωνίας με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης της Ρόδου εξαιτίας του μεταναστευτικού...

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις και όπως γράφει η «Ροδιακή» οι παράτυποι αλλοδαποί που βρίσκονται στο νησί ξεπερνούν τους 700, αριθμός που ήταν ίδιος και την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και δύο εβδομάδες πριν και που δεν πρόκειται ν’ αλλάξει (να μειωθεί) αν και εφόσον δεν γίνουν μαζικές μεταγωγές σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Και μέχρι να γίνει αυτό, οι δεκάδες αλλοδαποί εξακολουθούν να κοιμούνται όπου βρουν στο κέντρο της πόλης, επάνω σε χαρτόκουτα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε σκηνές που έχουν στήσει όπως – όπως σε διάφορα σημεία, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη για την καθημερινή υγιεινή τους και διαβίωσή τους.

Όπως έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν, οι ροές είναι καθημερινές από τα γειτονικά παράλια και έτσι ο συνολικός αριθμός που παραμένει στο νησί μας, όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται!

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ζητά, για ακόμη μία φορά, να αποσυμφορηθούν οι δομές σε Λέρο και Κω μεταφέροντας στην ενδοχώρα τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εκεί, να δημιουργηθούν χωρητικότητες και να λειτουργήσουν με τη μορφή που έχουν.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως, όχι μόνο δεν γίνονται μεταφορές αλλοδαπών προς τη δομή της Κω όπου φιλοξενεί μόλις το 50% της δυναμικότητάς της, αλλά ματαιώνονται και αυτές που πρόκειται να γίνουν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Έτσι μπορείτε να επωφεληθείτε από την τεχνολογία AIAI learning
Δες το κόλπο των φανοποιών κατά των γρατζουνιών!Στυλό Επιδιόρθωσης Αυτοκινήτου

Για παράδειγμα, προχθές είχε κανονιστεί η μεταγωγή 120 αλλοδαπών από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στα Διαβατά, καθώς όμως δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς τους στον τελικό τους προορισμό (Διαβατά), η μεταγωγή ουδέποτε έγινε.

Όσον αφορά τον χώρο που δημιουργήθηκε πίσω από το λιμάνι της Ρόδου, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν επαρκεί, αφού η χωρητικότητά του είναι για 100 άτομα και στο κέντρο της πόλης βρίσκεται πολλαπλάσιος αριθμός: «Θα μπουν 100 μετανάστες και οι υπόλοιποι που θα πάνε; Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου