Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2024

Η επαναφορά Κασσελάκη: «Είμαι ο Στέφανος, σκέτο» - Ξανάρχισαν τα όργανα οι «87» Η Κουμουνδούρου «υποδέχθηκε» τις ανακοινώσεις Κασσελάκη με τον δικό της τρόπο.






 

 

«Είμαστε εδώ για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από το βίντεο που «ανέβασε» στα social media ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

«Πάμε να φτιάξουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που να μη μας διώχνει, αλλά να μας χωράει όλους» κάλεσε ο Κασσελάκης - μπροστά στην προεδρική κούρσα της Κουμουνδούρου που περνά μέσα από το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος στις αρχές του Νοεμβρίου - λέγοντας πως «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής». Αξιοσημείωτο ήταν, κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση που απέρχεται, και το στοιχείο που «κέντρισε» ο ίδιος θέτοντας το δίλημμα: «Στη θέση της: Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής. Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς».






Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα. Ζητώ συγγνώμη.Από εσάς που απογοητεύσαμε.Από τους νέους που μας έφεραν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.Από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών που μοιράζονταν συντροφικά στα δυο μια μπουκιά ψωμί, όχι μια χούφτα… pic.twitter.com/QXrS7WAWEL— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 3, 2024



Η Κουμουνδούρου, πάντως, «υποδέχθηκε» τις ανακοινώσεις Κασσελάκη με τον δικό της τρόπο. Το μήνυμα εστάλη προς το «στρατόπεδο» Κασσελάκη από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος καθώς όπως θα αναφέρει η εισήγηση που θα επικυρώσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου προκειμένου να επικυρωθούν από το συνέδριο του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αποφασιστεί τις προηγούμενες ημέρες, οι προϋποθέσεις για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι γνωστές και περιλαμβάνουν 30 υπογραφές και πόθεν έσχες.


«Η ΠΓ είδε ένα βίντεο, δεν είδε υποψηφιότητα» σημειώναν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές μετά το τέλος της ΠΓ που συνεδρίασε στον απόηχο των ανακοινώσεων Κασσελάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και κατά την συνεδρίαση της ΠΓ συζητήθηκαν οι ανακοινώσεις Κασσελάκη. Δίνοντας το κλίμα των «87» ο Κώστας Ζαχαριάδης σε ανάρτηση του στο «Χ» παρατήρησε πως «σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση “θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία”» και σηυμπλήρωσε: «Πως γίνεται να “είσαι εδώ” και να κρύβεσαι;», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν οι αντιδράσεις και εντός της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Ο Κώστας Ζαχαριάδης φέρεται να τόνισε πως «αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Επίσης, τι είναι ο Κασσελάκης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;». Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος φέρεται να σημείωσε πως «δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος. Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος».


Στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξει αναφορά και στο ζήτημα της συμπεριφοράς στελεχών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες συζητήθηκε η πρόταση Ζαχαριάδη για παραπομπή του Ευάγγελου Αντώναρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Κομματικές πηγές ανέφεραν πως σε αυτή τη φάση ονομαστικές αναφορές για θέματα συμπεριφοράς μελών του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφευχθούν.
Αντιδράσεις και «καρφιά»

Σχολιάζοντας τα μηνύματα Κασσελάκη ο Σωκράτης Φάμελλος, υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως «δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει. Δεν το δηλώνει τουλάχιστον. Αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού υποψηφίων από το συνέδριο, κάτι το οποίο δεν έχει μπει ποτέ στη συζήτηση», ενώ συνεχίζοντας ο Φάμελλος ανέφερε πως «θεωρώ ότι είναι μια ανησυχία που δημιουργείται χωρίς λόγο. Δεν αμφισβητεί κανείς από εμάς ούτε τις υπογραφές, ούτε το πόθεν έσχες».

Ο έτερος υποψήφιος για το τιμόνι της Κουμουνδούρου Παύλος Πολάκης, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι ο μόνος που έχει καταθέσει υπογραφές και πόθεν έσχες, έριξε τα «καρφιά» του στην συζήτηση που «σηκώθηκε» μετά το βίντεο Κασσελάκη. «Με λένε Παύλο και τα κατέθεσα όλα, υπογραφές και πόθεν έσχες!! Περιμένω Στέφανο, Σωκράτη, Νίκο και Απόστολο! Άντε να μετρηθούμε σε θέσεις και πρόγραμμα, όχι σε βιντεάκια!

ΥΓ: Τη διαπλοκή τη χτυπάς όταν παίρνεις καθαρές θέσεις για τράπεζες, ενέργεια, καύσιμα, χοντρεμπόριο, Αττική Οδό, ΜΜΕ, Δικαιοσύνη, Ταμείο Ανάκαμψης! ΟΧΙ με γενικόλογες επικλήσεις του "καινούργιου" του "νέου" του "δικού μας" και λοιπά επεα πτεροεντα..», σημείωσε σε ανάρτηση του στο Facebook. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «θέλω να καλέσω όλους τους συνυποψηφίους μου τον Απόστολο Γκλέτσο των Νικόλα Φαραντούρη τον Σωκράτη Φάμελλο, τον Στέφανο Κασσελάκη να καταθέσουν γρήγορα τις 30 υπογραφές και το πόθεν έσχες τους στην πολιτική γραμματεία του Συριζα και να προχωρήσουμε επίσης γρήγορα σε ένα debate μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων από το συνέδριο αλλά και πιο πριν αν υπάρξει μία συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου